Hirdetés
. Hirdetés

Zöld Dell és HP kütyü

|

A Dell megújuló energiával, a HP számítógép lekapcsoló kampánnyal változtatna az energiapazarláson.

Hirdetés

A világ legnagyobb cégei között egyre inkább terjed a zöld gondolkodás. Néhány hónapja számoltunk be a Microsoft környezettudatos iroda beruházásáról, amelyben az új főhadiszállás terveinek számos elemében a megújuló energia felhasználás növekedése, illetve a zöld szemlélet dominál.

A legfrissebb hírek szerint a Dell sem szeretne kimaradni ebből a folyamatból, és már 9 telephelyének energiaszükségletét sikerült megvalósítani 100 százalékban megújuló energiaforrásokból. A cég azt is bejelentette, hogy globális energiaszükségletének már 26%-át megújuló energiaforrásból fedezi, ami a 2008-as évhez képest 20%-os növekedést jelent. A megújuló energia használata a számítógépgyártó vállalat azon tervének részét képezi, melynek keretében 40 %-kal kívánja csökkenteni az üvegház-gázok kibocsátást 2015-re.

Az Amerikai Környezetvédelmi Ügynökség (EPA) nemrégiben a Dell-t az első öt, legtöbb megújuló energiát vásárló cég közé rangsorolta a legfrissebb EPA Fortune 500 Green Power Challenge listáján.

Kikapcsol a HP
A HP úgy tűnik inkább a felhasználókat szeretné a környezettudatosság irányába fordítani. A most bejelentett „Power To Change” program a PC-k kikapcsolásának környezetkímélő hatására hívja fel a felhasználók figyelmét.

A kampány keretében letölthető új asztali widget, vagyis mini alkalmazás a munkaidő végeztével figyelmezteti a felhasználókat a számítógép kikapcsolására, illetve kijelzi a használaton kívüli, tétlen PC-k kikapcsolásával elért összesített energia-megtakarítást.

A HP becslése szerint ha 100 ezer felhasználó minden este lekapcsolja munkavégzésre használt számítógépét, 2680 kilowattórányi energia-megtakarítás érhető el, a kibocsátott CO2 mennyisége pedig több mint 1590 kilogrammal csökkenhet naponta. Ez a megtakarítás kb. 105 gépkocsi egész napi emissziójával egyenértékű.

A PC Energy Report szerint az egyesült államokbeli cégek és szervezetek által feleslegesen bekapcsolva hagyott 108 millió számítógép évente mintegy 2,8 milliárd dollárt többlet energiaköltséget okoz, illetve 20 millió tonna CO2 -vel terheli a környezetet, ami 4 millió autó károsanyag-kibocsátásának felel meg.

A Power To Change programról a www.hp.com/powertochange címen olvasható bővebb tájékoztatás, ahonnan a fogyasztásmérő widget is letölthető.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.