Hirdetés
. Hirdetés

Zöld és takarékos a ColorQube 9200 nyomtatócsalád

|

A Xerox első alkalommal kamatoztatja szilárdtintás technológiáját multifunkciós készülékben. Ha nem is mindenki, de sok hazai munkacsoport válthatna zöldebb és olcsóbb megoldásra.

Hirdetés

A Xerox a héten mutatta be a hazai közönségnek a világ első A3-as, szilárdtintás multifunkciós termékcsaládját. A vállalat háromszintű árképzést alkalmaz a ColorQube 9200-ban, ahol a színtelítettségtől függően 2,4, 8,5 vagy 24 forintba kerülnek az irodai nyomatok. Eddig a Xerox készülékei és a konkurens készülékek is egyen árképzést alkalmaztak, a színes nyomtatáson belül ugyanannyit kellett fizetni minden oldalért, függetlenül a színtelítettségtől. Mivel a lézernyomtatók esetében a legminimálisabb színhasználat esetén is kopnak az adott színhez szükséges hengerek, ezért már egyetlen színes betűért is fel kellett számítani ugyanazt az árat. A szilárdtintás technológia másként működik, itt nem okoz aránytalan többletköltséget a minimális színhasználat, így egy színes fejléccel-logóval ellátott levéloldal kihozható monokróm árban, akár 2,4 forintból, ami hagyományos megoldásokkal legalább 15 forintos költséget jelentene.

A ColorQube termékcsalád a kilőtt festék-képpontok száma alapján automatikusan három kategóriába sorolja a nyomatokat. A kevés színt tartalmazó, pusztán kiemelt szövegsorokat vagy logót, fejlécet felvonultató anyagok monokróm árban kerülnek kiszámlázásra (Useful Color). Egy egyszerűbb brossúra beleférhet a középső, Everyday Color kategóriába, így csupán feleannyit kell rá költeni, mint hagyományos konstrukciókban. A felső, Expressive Color kategóriába a 8% színtelítettséget túllépő nyomatok kerülnek, ezek ára a közlemény szerint azonos az egyenszámlázó, hagyományos konstrukciókban fennálló oldalköltséggel. (Véleményünk szerint azért valamivel magasabb annál, de egyáltalán nem kiugró.) Európai felmérések szerint a színes oldalak 65 százaléka a második csoportba sorolható, így drámai megtakarítás érhető el a többszintű számlázással.

A cég olyan munkacsoportoknak ajánlja szolgáltatási konstrukcióban ColorQube 9200 modelljeit, amelyek legalább havi 8000 színes oldalt állítanak elő. Ekkora terhelésnél már kidomborodnak a szilárdtintás technológia előnyei, mind áramfogyasztásban, mind kellékanyag-takarékosságban jobb eredmények érhetők el, mint lézernyomtatókkal.

A legkisebb ColorQube modell, a 9201-es is igen gyors, legjobb minőségben 30, az alapértelmezésben érvényes kiterjesztett módban 38 lap/perc sebességre képes, ami egészen 60 lap/percig fokozható vázlat-módban. A Xerox kínálatába a részlegszintű és munkacsoportos kategóriák közé beillesztett készülékek környezetbarát, nem fosszilis alapú festékviasszal dolgoznak, szerkezetük mintegy 50 százaléka újrahasznosított műanyagokból készült, és fényes, minőségi eredményt produkálnak újrapapíron is. Nem tonerkazettákkal, hanem viasztömbökkel tölthetők fel, amelyek minimális körítéssel, újrahasznosított anyagokba csomagolva kerülnek forgalomba. Ennek köszönhető, hogy a szilárdtintás nyomtató használatával 90 százalékkal kevesebb szemetet hagyunk magunk mögött, mint azt eddig megszokhattuk. A hulladék viasz sem emberre, sem környezetre nem veszélyes anyag, így visszagyűjtésére sincs szükség. Hogy a készülék környezetbarát jellege kellő figyelmet nyerjen, a bemutatóra a Loffice-ban került sor, ahol az egész épület fűtését környezetbarát módszerekkel oldották meg.

A ColorQube 9200 nagyméretű színes kijelzője és bővíthető szoftverplatformja révén ugyanúgy beilleszthető a vállalati IT vérkeringésébe, mint bármely más multifunkciós eszköz. Adott a költségkontroll, a biztonsági azonosítás lehetősége, a kezelhetőséget, hibaelhárítást pedig a papírutak kivilágításával és útmutató videók lejátszásával javítja a rendszer.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.