Hirdetés
. Hirdetés

5G drónokkal turbózzák fel a villamosenergia-hálózat karbantartását

|

Az első demonstráció részeként az Endeavour Energy Sydney nyugati külvárosa, St Marys villamosenergia-infrastruktúrája felett reptette a drónokat.

Hirdetés

Az ausztrál áramszolgáltató Endeavour Energy egyre inkább drónokat használ majd a hálózat hibáinak felmérésére és javítására. Azaz kiváltja járműflottákat, a helikoptereket és technikusokat a helyreállítási munkák fizikai azonosításánál és elvégzésénél.

Az Endeavour Energy az Optusszal, az Amazon Web Services-szel és az Unleash live-val közösen telepítette első 5G és AI-képes drónjait, hogy lerövidítse a nem tervezett áramkimaradásokat és a helyreállítási munkák idejét, különösen természeti katasztrófák, például viharok, árvizek és bozóttüzek alkalmával.

Az első demonstráció részeként az Endeavour Energy Sydney nyugati külvárosa, St Marys villamosenergia-infrastruktúrája felett reptette a drónokat. Az átrepülés során a sérült eszközökről készült felvételeket 5G segítségével valós időben továbbították cég Hoxton Parkban található bázisára. Azaz a rendszer olyan információkat szolgáltat, amely alapján eldönthető, hogy a kiesett áramszolgáltatás a hibás szakasz megkerülésével helyreállítható-e, vagy pontosan hová kell kivezényelni a karbantartókat, ami hatalmas időmegtakarítást jelent az emberi szemrevételezéshez vagy a hálózat hibáit kereső járőrözéshez képest.

"Nagyon örülünk, hogy az Optusszal, az AWS-szel és az Unleash live-val együttműködve, az ausztrál kormány támogatásával felgyorsíthatjuk az 5G dróntechnológia használatát a gyorsabb döntések meghozatala és a kritikus karbantartás felgyorsítása érdekében. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a digitális innováció felkarolásával a jelenlegi energetikai átalakulás élvonalában legyünk" - mondta Scott Ryan, az Endeavour Energy igazgatója.

Az Endeavour projektet az ausztrál szövetségi kormány 5G innovációs kezdeményezésének részeként finanszírozták, amelyet azért hoztak létre, hogy támogassa a magánszektor 5G tesztkörnyezetekbe és kísérletekbe történő beruházásait. Az Endeavour Energy villamosenergia-hálózata több mint 60 ezer kilométernyi távvezetéket, 400 ezer villanyoszlopot és 32 ezer alállomást foglal magában Sydney szélesebb térségében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.