Hirdetés
. Hirdetés

A Brave keresőmotor úgy néz ki, hogy túléli a megpróbáltatásokat

|

A vállalat ma már készen áll néhány demóval, amelyet a felhasználók kipróbálhatnak.

Hirdetés

A Brave keresőmotor fejlesztése élén a Mozilla úttörője, Brendan Eich áll. A Brave Search a Bing óta az első valódi alternatívát kínálta a Google-nek egy harmadik angol nyelvű index bevezetésével és a felhasználói adatvédelemmel. Ez a Big Tech bajszának rángatását jelenti, mert a "megfigyeléses kapitalizmusban" nagyrészt elszámoltathatatlanul milliárdokat keres az információink értékesítésén keresztül, amíg az általa nyújtott közösségi médiaszolgáltatások ingyenesek maradnak.

Így talán meglepő, hogy a Brave kitart. Jacob Carpenter, a technológia szakértője nemrégiben a Fortune-on megjegyezte, hogy bár a Google a StatCounter szerint a keresési piac 92,5 százalékát birtokolja, ez a szám egy évtized alatt nem sokat változott. A Brave pedig 2,5 milliárd keresésről számol be a jelenlegi keresőmotorjának első évéből. Carpenter szerint, ha a jelenlegi havi növekedési üteme kitart, a Brave Search megközelítheti a 10 milliárd keresést a következő 12 hónapban - írja a Mind Matters.

Hirdetés

A DuckDuckGo, amely szintén azt állítja, hogy nem követi nyomon a felhasználókat, 35,3 milliárd lekérdezésről számolt be 2021-ben. De, ahogy Carpenter beszámol róla, úgy tűnik, hogy ez a keresőmotor kompromittálta a követést tiltó irányelvet azzal, hogy a Microsoftnak engedett egy kivételt. Továbbá, ahogy Nathan Jacobson webfejlesztő rámutatott, csak két nagy angol nyelvű index létezik, a Google és a Bing indexe, a legtöbb keresési "alternatíva" ezeket az adatkészleteket használja. A Brave létrehozott egy harmadik angol nyelvű keresési adathalmazt. Ezt még egy másik keresőmotort előnyben részesítő felhasználó is hasznosnak találhatja, ha megakad, és kipróbálja a Brave-et, hogy friss szemmel nézze a helyzetet.

A Brave a minap bemutatott egy új eszközt, a Goggles-t. Ezzel a felhasználók hatékonyabban testre szabhatják saját kereséseiket. A Brave ma már készen áll néhány demóval, amelyet a felhasználók kipróbálhatnak, többek között olyanokkal, amelyek a kisebb technológiai blogok bejegyzéseit helyezik előtérbe, és kiszűrik a web 1000 leglátogatottabb oldalának bejegyzéseit. Még olyan Goggle is van, amely kizárja a Pinterestről érkező posztokat, mert a Brave nyilván ismeri a frusztrációt, amikor az ember megpróbál egy képet megtalálni, és egy Pinterest-posztot kap forrás nélkül. A Brave szerint ezek a Goggles-ok csak szemléltető célokat szolgálnak, és a fejlesztők bővíthetik vagy forkolhatják őket. A cég elkezdi törölni ezeket a Goggle-okat, amint a felhasználók elkezdenek saját Goggle-okkal előállni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.