Hirdetés
. Hirdetés

A felhőalapú tárolás továbbra is népszerű, de ennek ára van

|

Mindez a növekvő költségek mellett történik.

Hirdetés

Egy új felmérésben, amely 350 amerikai és brit IT-vezető körében készült, a válaszadók 84 százaléka szeretné, ha a tárhely nagy része a felhőben maradna, kétharmaduk pedig a lehető legtöbb tárhelyet szeretné a felhőben. A vállalatok átlagosan a tárolóik 57 százalékát helyezték a felhőbe, míg 43 százalékot helyben tartottak.

A Virtana tanulmánya szerint azonban mindez a növekvő költségek mellett történik. A válaszadók 94 százaléka szerint a felhőalapú tárolási költségek emelkednek, 54 százalékuk pedig arról számolt be, hogy a tárolási kiadásaik gyorsabban nőnek, mint a teljes felhőköltségük.

A válaszadók döntő többsége (69 százalék) szerint a tárolás jelenleg a teljes felhőköltségeik több mint negyedét teszi ki, míg 23 százalék szerint több mint felét. A jelentés azt is megállapítja, hogy nincs egységesen uralkodó stratégia annak eldöntésére, hogy milyen tárolóeszközöket helyezzenek a felhőbe, és mit tartsanak helyben. Összességében a válaszadók egyenletesen oszlanak meg: 33 százalékuk a csapatuk tudására és szakértelmére hagyatkozik, 33 százalékuk automatizált, harmadik féltől származó eszközöket használ, 31 százalékuk pedig a felhőszolgáltató ajánlásait fogadja el.

Hirdetés

Az ellátási lánc is többlet erőfeszítést okoz: a válaszadók 67 százaléka szerint több időt kell fordítaniuk a beszerzésre és az ellátási lánc irányítására. Majdnem ugyanennyien (65 százalék) kénytelenek optimalizálni és meghosszabbítani meglévő erőforrásaik élettartamát.

"A tárolás általában nem kerül a címlapokra, pedig minden vállalati alkalmazásnak alapvető eleme. Mégis a hibrid térben sokan nem gondolnak a tárolással kapcsolatos növekedésre, változásra és növekvő költségekre, illetve nem készülnek fel rájuk" - mondta Jon Cyr, a Virtana termékért felelős alelnöke. "A tárolási döntések jelentős hatással lehetnek a felhőköltségekre és a teljesítményre, ezért a megfigyelhetőség és a mélyreható szakértelem egy szervezet globális hibrid multifelhő-infrastruktúrájában kritikus fontosságú. Ez nem csak a tárolási teljesítmény és a költségek optimalizálásában segít, de a szervezetek jobban felkészülnek a külső kihívások kezelésére is" - idézte a szakembert a Beta News.

A teljes jelentés elérhető a Virtana oldalán.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.