Hirdetés
. Hirdetés

A Microsoft a felhőben látja a makrogazdasági válság nagy nyertesét

|

A PC- és Windows-értékesítések visszaesése ellenére a technológiai óriáscégnek jót tett az Azure és más felhőalapú termékek és szolgáltatások egészséges negyedik negyedéve.

Hirdetés

A Microsoft Cloud negyedéves bevétele először haladta meg a 25 milliárd dollárt, 28 százalékkal nőtt az előző évhez képest - közölte a vállalat. "A dinamikus környezetben erős keresletet tapasztaltunk, részesedést szereztünk, és nőtt az ügyfelek elkötelezettsége a felhőplatformunk iránt" - jelentette ki Amy Hood, a Microsoft pénzügyi igazgatója.

A vállalat jelentése szerint az általános egészséges növekedés és a 2022 második félévére vonatkozó optimista előrejelzések ellenére a bevételek elmaradtak a legtöbb előrejelzéstől, részben a kedvezőtlen devizaárfolyamok, a kínai termelés leállítása és az oroszországi működés visszafogása miatt. A Microsoft 51,9 milliárd dolláros negyedéves bevételről számolt be, ami 12 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest.

Hirdetés

Ha a vékony árrés győzelemnek számít, akkor a Microsoft és befektetői elégedettek lehetnek a vállalat negyedik negyedéves pénzügyi eredményeivel. A bevétel és a növekedés nem felelt meg a rózsásabb várakozásoknak, de ennek ellenére erős volt, a nettó nyereség 16,7 milliárd dollár volt, ami 2 százalék több, mint tavaly.

"Nem vagyunk immunisak arra, hogy mi történik a makrogazdaságban széles körben. Nagyobb és hosszabb távú kötelezettségvállalásokat látunk, és ebben a negyedévben rekordszámú 100 millió dollár feletti vagy akár 1 milliárd dollár feletti üzletet nyertünk. Több adatközpont-régiónk van, mint bármely más szolgáltatónak, és a következő évben 10 régiót indítunk el" - mondta Satya Nadella vezérigazgató. A jelenlegi gazdasági helyzet azonban növekedési lehetőséget jelent a Microsoft számára, különösen a felhő üzletágában.

A vállalat úgy látja, hogy a makrogazdasági körülmények a nyilvános felhő számára előnyösek, mivel a vállalkozások igyekeznek kevesebből többet kihozni. "Az IT-kiadások növekedni fognak, mert minden vállalkozás digitális technológiával próbálja megerősíteni magát, hogy bizonyos értelemben navigáljon ebben a makrokörnyezetben" - mondta Microsoft első embere.

A felhőbe történő nagyobb beruházás mellett a vállalat azon is dolgozik, hogy segítsen az ügyfeleknek optimalizálni a számláikat, hogy a teljes költség csökkenjen. "A makrogazdasági válságból kilábalva a nyilvános felhő még nagyobb nyertes lesz, mert valóban deflációs erőként működik" - értékelte a helyzetet Nadella.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.