Hirdetés
. Hirdetés

A Microsoft 'hamarosan' hozzáadja a ChatGPT-t a felhőalapú Azure OpenAI szolgáltatásához

|

Pedig a hónap elején a New York-i állami iskolák kitiltották a ChatGPT-t az iskolai eszközökről és a Wi-Fi hálózatokról.

Hirdetés

A Microsoft egyre több embernek - vagy legalábbis egyre több ügyfélnek - nyújt hozzáférést az OpenAI technológiáihoz, köztük a ChatGPT-hez. A technológiai óriás bejelentette, hogy mostantól általánosan elérhetővé teszi az Azure OpenAI szolgáltatást, miután 2021 novemberi debütálásakor csak korlátozott számú vállalati ügyfélnek adott hozzáférést.

Mint a Bloomberg megjegyzi, a szolgáltatáshoz hozzáféréssel rendelkező ügyfelek különböző OpenAI-eszközöket használhatnak saját felhőalkalmazásaikhoz, köztük a Dall-E AI art-generátort és a GPT-3.5 nyelvi rendszert. A Microsoft azt mondja, hogy "hamarosan" a szolgáltatás hozzáférést ad a ChatGPT-hez is, amelyet a GPT-3.5 "finomhangolt változataként" jellemez.

A technológiai óriás azóta áll kapcsolatban az OpenAI-val, hogy 2019-ben 1 milliárd dollárt fektetett be az Elon Musk által alapított startupba. Ez a bejelentés nem sokkal azután érkezett, hogy olyan hírek jelentek meg, miszerint a Microsoft tárgyalásokat folytat további 10 milliárd dollár befektetéséről a vállalatba. "Ezek az MI-modellek meg fogják változtatni az emberek és a számítógépek közötti interakciót" - mondta korábban Eric Boyd, a Microsoft AI-platformokért felelős vezetője a Financial Timesnak adott interjúban.

Hirdetés

Bár az OpenAI már egy ideje létezik, a közelmúltban a ChatGPT debütálása után került reflektorfénybe. A program képes hosszú, összefüggő válaszokat visszaadni, amelyek nem ismerhetők fel azonnal, mint gépi válaszok. Ez elég volt ahhoz, hogy riadalmat keltsen, és sokan aggodalmukat fejezzék ki, hogy a technológiát csalásra lehet használni. Az oktatásban különösen nagy volt az aggodalom, így a hónap elején például a New York-i állami iskolák kitiltották a ChatGPT-t az iskolai eszközökről és a Wi-Fi hálózatokról.

A The Information korábban arról is beszámolt, hogy a Microsoft azt tervezi, a ChatGPT-t működtető OpenAI szoftvert integrálja a Bingbe. Bár egyelőre nem világos, hogy a szoftver miként segítheti a keresőmotort. A források szerint mindenesetre lehetővé teheti, hogy a Bing barátságosabb és könnyebben emészthető formátumban adja vissza a találatokat. A ChatGPT jelenleg ingyenesen érhető el, de az OpenAI a jövőben pénzt kíván keresni vele, és már várólistát is nyitott azok számára, akik a bot fizetős változatát szeretnék kipróbálni - írja az Engadget.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.