Hirdetés
. Hirdetés

A Microsoft szerint az új Bing átlépte a 100 millió aktív napi felhasználót

|

Már több mint egy hónapja, hogy a Microsoft kiadta az új, ChatGPT-alapú Bing előzetes változatát. És most, egy hónappal a megjelenés után a szoftveróriás megosztott néhány fontos statisztikát az új Bing iránti elköteleződésről. Emellett megosztotta az új Bing használatát ösztönző tényezőket is.

Hirdetés

A Microsoft egy héttel az új Bing megjelenése után átlépte az egymillió felhasználót. Most pedig a vállalat megosztotta, hogy a Bingnek már több mint 100 millió napi aktív felhasználója van, ami a Microsoft szerint "meglepően figyelemre méltó adat". A Bing azonban továbbra is kis szereplő marad a keresőpiacon, egyszámjegyű piaci részesedéssel.

A Microsoft azt is megjegyezte, hogy az új Binget kipróbáló több millió netező egyharmada új felhasználó, aki először használja a Binget. A redmondi óriás úgy látja, hogy ez a szám a "keresés + válaszok + csevegés + alkotás egy élményben való egyesítésének" igazolása. A vállalat erőfeszítései, amelyek célja az internetes keresés megújítása, nem csak a Bing használati arányának növekedését eredményezik, hanem nagyobb elkötelezettséget is, mivel az emberek naponta több keresést végeznek.

Hirdetés

Hangsúlyozva az integrált Keresés + Chat élmény értékét, a Microsoft azt is megosztotta, hogy "a napi felhasználók egyharmada naponta használja a Chatet". Emellett nagyjából három csevegést látott munkamenetenként, és az előnézet múlt havi kezdete óta összesen több mint 45 millió csevegés történt. A csevegések 15 százalékában az emberek a Binget új tartalmak létrehozására használják.

A Microsoft magyarázata szerint a Bing gyors elfogadásának egyik oka, hogy a Microsoft Edge használati aránya egyre nő. A vállalat szerint az új képességek, például az Edge oldalsávján megjelenő Bing is lendületet adnak a további növekedésnek. A "Prometheus modell" bevezetése, amely javította a Bing keresés minőségét, szintén a gyors elfogadás hátterében áll. Végül a Microsoft azt is elmondta, hogy továbbra is keményen dolgozik a Bing és az Edge élményének javításán, hogy "kialakítsa a keresés következő generációját" - számolt be az MS Poweruser.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.