Hirdetés
. Hirdetés

A nanotechnológia határtalan lehetőségeit kutatják Miskolcon

|

Magasabb fokozatra kapcsol az innováció hazánkban: együttműködik a Miskolci Egyetem és egy ibériai kutatóközpont.

Hirdetés

Szándéknyilatkozatot írt alá a Miskolci Egyetem, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Universitas Miskolcinensis Alapítvány a Nemzetközi Ibériai Nanotechnológiai Kutatóközponthoz történő csatlakozásról, hogy minden eddiginél tudatosabb és koncentráltabb erőfeszítéseket tegyenek az innováció növeléséért hazánkban.

A magyar felsőoktatási intézmények, kutatóintézetek csatlakozása a nanotechnológiai kutatásokba előmozdítja a hazai innovációs teljesítményt, a tudásalapú gazdaság kialakítását célzó stratégiai törekvések megvalósítását.

Hirdetés

A következő évtized elején a GDP három százalékát fordítanák kutatás-fejlesztésre és innovációra. Míg 2010-ben 400 milliárd forint jutott erre, ma már 800 milliárd. Megduplázódott a kutatók száma is, tizenkét évvel ezelőtt 31 ezren dolgoztak ezen a területen, számuk mára 62 ezerre emelkedett. A kormány a jelentős európai innovátorok közé léptetné előre az országot 2030-ra.

A Nemzetközi Ibériai Nanotechnológiai Kutatóközpontot a portugál és a spanyol kormány alapította, hogy a nanotechnológia világméretű központjává váljon világszínvonalú interdiszciplináris kutatásokat végezve.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.