Hirdetés
. Hirdetés

A nyilvános felhőre fordított kiadások 2021-ben az égbe emelkednek

|

A SaaS a show sztárja, de az IaaS és a DaaS is rohamos ütemben növekszik. A nyilvános felhők igénybevételének lendületet adott a COVID-19-járvány, a Gartner piaci elemzői arra számítanak, hogy az iparág az év során jelentős növekedést könyvelhet el.

Hirdetés

Legfrissebb jelentésében a Gartner szerint az ilyen szolgáltatásokra fordított végfelhasználói kiadások világszerte várhatóan csaknem negyedével (23,1 százalékkal) nőnek az előző évhez képest. Ez azt jelenti, hogy a 2020-as 270 milliárd dollárról a költés mintegy 332,3 milliárd dollárra emelkedik.

Sid Nag, a Gartner kutatási alelnöke úgy véli, hogy a világjárvány kulcsszerepet játszott abban, hogy a CIO-k leküzdjék a kritikus fontosságú munkaterhelések felhőbe költöztetésével kapcsolatos esetleges vonakodásukat.

Hirdetés

"Az olyan feltörekvő technológiák, mint a konténerizáció, a virtualizáció és az edge computing egyre inkább általánossá válnak, és további felhőre történő kiadásokat ösztönöznek. Egyszerűen fogalmazva, a világjárvány multiplikátorként szolgált a CIO-k felhő iránti érdeklődésére - jelentette ki az IT Pro Portal szerint.

A szoftver, mint szolgáltatás (SaaS) továbbra is a legfontosabb felhőtechnológia, amely a piaci részesedés nagy részét lefedi. A Gartner várakozásai szerint a SaaS-ajánlatok az idén 122,6 milliárd dollárt termelnek majd. A leggyorsabb növekedést azonban az IaaS és a DaaS szegmensek várják (38,5, illetve 67,7 százalékkal). Az elemzők úgy látják, hogy a felhő a kötőanyag számos más technológia között, amelyekből a CIO-k többet szeretnének használni. Ez enyhén szólva is felforgató hatással lesz a piacon - állapította meg a Gartner.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.