Hirdetés
. Hirdetés

A problémamentes Wi-Fi titka

|

Akár a villany, a gáz, a víz - ma már elengedhetetlen közmű az internetelérés is, és mint ilyen, nem megengedhető a szakadozó, gyenge vétel és alacsony sávszélesség. Egy profi hálózat szuper cégér bármely vállalkozás számára, és ma már a kiépítése sem bonyolult vagy költséges.

Hirdetés

Nem opcionális, hanem egyértelmű és magától értetődő, hogy egy irodában, szállodában, étteremben vagy konferencián adott az internetelérés. Az viszont már nem egyértelmű, hogy az adatkapcsolat milyen lesz. Sajnos sok cég nem tudott még továbblépni a régi, elavult, szakadozó és csak egyes helyszíneken elérhető zsinórnélküli hálózattól, pedig ezt ma már nem kimondottan költséges leváltani.

Hirdetés

Márpedig megéri ez meglépni, mert ha a Wi-Fi mindvégig stabil, sőt, biztonságos és olyan extrákat nyújt, mint például az épületek közötti roaming vagy a kültéri lefedettség, az az ügyfél, vagy vendég számára rendkívül pozitív jelzés lesz. A TP-Link új rendszerei között a kisebb és nagyobb, sőt, az óriási épületek és területek teljes lefedettségére is van megoldás, és ez itt nem csupán néhány doboznyi eszközt jelent, hanem komplett infrastruktúrát, szoftveres, felhőalapú háttérrel és ügyfélszolgálattal együtt.

Megszakításmentes iroda

Bosszantó, amikor egy irodában, vagy konferencián egyszerűen megbízhatatlan az internetelérés, és egyszerűen dolgozni sem lehet a szakadozó, lassú adatkapcsolat miatt. A gond az, hogy sok helyen még mindig a kábel élvezi a főszerepet, a Wi-Fi-t pedig a routeren kívül egy-két access point szolgáltatja elavult szabvánnyal.

Egy ilyen helyen látványos változást hozhat egy jól megválasztott TP-Link Deco mesh-hálózat, ahol az egy router - sok kliens felállás helyett több, kisebb Deco központ is dolgozik. Ezek egymással nagy sávszélességen - akár kábeles, akár dedikált Wi-Fi hálózaton - kommunikálnak, és mindegyik képes rengeteg klienst egyszerre kiszolgálni. Ha ráadásul már a legújabb Wi-Fi 6 (802.11ax) szabványra épülő rendszerről van szó, még több extra szolgáltatás javítja a lefedettséget. A kliensek felé stabil és folyamatos kapcsolatot biztosít egy ilyen megoldás, a beamforming, az OFDMA és a MU-MIMO technológiákkal a jelvesztés minimalizálható, miközben a sávszélesség mindvégig gigabit/s környékén mozog.

A Deco mesh-rendszerek óriási előnye a Wi-Fi roaming támogatása alapértelmezetten. Ilyenkor a kliensek tetszőlegesen mozoghatnak a többszáz négyzetméteres irodán belül, a fő routertől akár sok-sok fal is elválaszthatja őket, mégis, a Wi-Fi jel mindvégig maximális és stabil marad. A TP-Link Deco mesh-rendszer figyeli ezeket a mozgásokat, és automatikusan mindig az ideális állomáshoz kapcsolja a mozgásban lévő klienst.

Bár a Deco rendszer alapvetően otthoni felhasználásra készült, ezért 3 év gyártói garanciával rendelkezik, a segítségével egy kisebb, kb. 30 fős iroda is profin lefedhető, amennyiben nincs szükség captive portálra, vagy kiterjedt jogosultságkezelésre, hiszen a rendszer rendkívül rugalmasan bővíthető akár egységenként is, a szükséges beállítások pedig egyetlen eszközről, kényelmesen elvégezhetőek.

Gondtalan hálózat nagyban

Iskola, szálloda vagy több épületes gyár, illetve 100-nál több felhasználó esetén már inkább érdemes a Deco mesh-rendszerek felett álló TP-Link Omada rendszert alkalmazni, ahol a lefedett terület nagyságának és a felhasználószámnak csak a képzelet szabhat határt. Ez olyan, komplex megoldás, amelybe a hardveren felül minden egyéb, a gondtalan hálózati eléréshez szükséges szolgáltatás is beletartozik. A TP-Link Omada rendszerbe többféle, diszkrét külsejű, kisméretű központ is bekapcsolható, amelyekkel kisebb hotelszobák, konferenciatermek, közösségi terek, sőt, kültéri részek is könnyedén lefedhetők.

A kiépített TP-Link Omada rendszer ezt követően akár távolról is menedzselhető a teljesen ingyenes, a rendszerhez járó, nem előfizetéses alapú felhőszolgáltatáson keresztül. Itt többféle, egymástól elszeparált Wi-Fi és LAN-hálózat kialakítható, megoldott a felhasználók biztonságos, szigorú adatkezelési szempontból is megfelelő azonosítása és beléptetése, a jogosultságkezelés és természetesen minden, elvárható és fontos szolgáltatás (például VPN, MAC-szűrés, tűzfal stb.).

A valós idejű statisztika is rendkívül hasznos, ráadásul mindehhez nem szükséges semmiféle licencdíjat vásárolni, nincsenek később felmerülő, rejtett költségek, sőt, 5 év teljes körű garancia is jár az Omada rendszerrel, miközben ára abszolút barátságos szinten mozog. Nem is csoda, hogy már most több hotel, gyár és Általános iskola, Gimnázium és Egyetem is Omada rendszert alkalmaz több esetben is 1000-hez közelítő, egyidejűen aktív felhasználószámmal.

Ingyenes első lépés

A TP-Link hazánkban ráadásul egy egészen vonzó szolgáltatást is kínál, mégpedig azt, hogy az első - és amúgy talán legfontosabb - lépést, a felmérést és a rendszertervezés alapját ingyenesen elvégzi, és a jelenleginél jobb rendszer kiépítési ajánlatát is elkészíti, komplex Omada rendszer vásárlása esetén.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.