Hirdetés
. Hirdetés

A TechRadar leszedte a keresztvizet a Google-ról - úgy látja, a Bing ChatGPT-je pánikba ejtette a társaságot

|

Úgy tűnik, hogy a Google Bard mesterséges intelligencia hiányosságairól szóló hírek máris hullámokat vetettek a vállalatnál, és a vezérigazgató egy új jelentés szerint lépéseket tesz.

Hirdetés

Egy kiszivárgott üzleti feljegyzés szerint, amelyet először a Business Insider hozott nyilvánosságra, és amelyről a Gizmodo is beszámolt, a Google vezérigazgatója, Sundar Pichai egy egész vállalatra kiterjedő e-mailt küldött a technológiai óriás alkalmazottainak, amelyben azt írta, hogy "értékelné", ha minden munkatárs "mélyebb módon járulna hozzá" az MI-vel támogatott chatbot fejlesztéséhez. Most azt kéri tőlük, hogy kettőt-négy napot szánjanak rá a Bard AI tesztelésére, hogy segítsenek kifürkészni a hibákat és a javítandó problémákat - írja a TechRadar a Bard helyzetét áttekintő jegyzetében.

A Google szóvivője a Gizmodónak elmondta, hogy "a tesztelés és a visszajelzések - a Googlerektől és külső, megbízható tesztelőktől - fontos szempontok a Bard fejlesztéséhez, hogy biztosítsuk, készen álljon a felhasználóink számára". Azt azonban nem pontosították, hogy ez az alkalmazottak számára előírt tesztelés mennyi ideig és milyen gyakran fog tartani.

Hirdetés

A Google a múlt héten adta ki a Bardot, miután a Microsoft felfedte saját ChatGPT MI-vel való integrációját az új és továbbfejlesztett Binggel. A Google dolgozói panaszkodtak a sietős bevezetésre, és a CNET beszámolója szerint a vállalat belső mémfórumán, a MemeGen-en keresztül viccelődtek az MI-val.

Nem csoda, hogy gúnyolódtak a Bardon, még a Google LaMDA chatbot-alapú MI-programját bemutató Live from Paris livestream eseményen is elkövetett egy olyan kulcsfontosságú ténybeli hibát a bot, amely egyetlen nap alatt 100 milliárd dollárral csökkentette a vállalat piaci értékelését. Azóta az alkalmazottak által készített mémek mind a technológiát, mind a bemutatót "elsietettnek, elfuseráltnak és rövidlátónak" nevezik.

És mégis, mivel a Google úgy tűnik, hogy annyira megijedt a Microsoft mesterséges intelligencia keresőprogramjától, a Bard most zűrös helyzetben van, ezért a techóriás arra kényszeríti az alkalmazottakat, hogy időt szakítsanak a saját munkarendjükből, egy csiszolatlan mesterséges intelligenciát igyekezzenek megszabadítani a botladozástól.

Az a félelem pedig, ami ilyen elfuserált indulást okozott, ironikus, ha figyelembe vesszük, hogy a Microsoft Bing saját MI-alapú keresőprogramja milyen komoly problémákkal küzd. Még nem tudni, hogy a Google Bard hogyan jár majd, de figyelembe véve, hogy mennyire zavaros volt már eddig is a helyzete, hosszú út áll előtte, hogy visszaszerezze a hírnevét - írja a TechRadar.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.