Hirdetés
. Hirdetés

A Virgin Galactic videója részletes betekintést nyújt az űrturizmusba

|

Amikor a rakétahajtómű leáll, az utasok kikapcsolhatják biztonsági öveiket, és a kabinban lebegve élvezhetik a Föld látványát.

Hirdetés

A Virgin Galactic egy új videót tett közzé, amely minden eddiginél részletesebben mutatja be a szuborbitális űrturisztikai utazást. A bemutató ugyanazon a napon érkezett, amikor a vállalat bejelentette, hogy egy ülőhely ára nem kevesebb mint 450 ezer dollárba kerül.

Amint a videóból kiderül, a Virgin Galactic-kal az űr szélére repülő utasok nem egy rakéta fedélzetén kezdik meg utazásukat, hanem egy hordozó repülőgép szállítja őket 50 ezer láb magasságba, miközben a VSS Unity fedélzetén ülnek. A Virgin Galactic a hagyományos rakétaindításnál sokkal simább - és valószínűleg kevésbé gyomorforgató - indításként mutatja be a kilövést.

Hirdetés

A hordozó repülőgép a szükséges magasság elérése után elengedi a Unityt. Másodpercekkel később az űrrepülőgép begyújtja rakétahajtóművét, és hat utasával együtt elindul a Kármán-vonal, az űr határának tekintett szint felé, amely a Föld fölött 100 kilométerrel található. Amikor a rakétahajtómű leáll, az utasok kikapcsolhatják biztonsági öveiket, és a kabinban lebegve élvezhetik a Föld látványát.

A videó bemutatja a Virgin Galactic különleges "tollas" technológiáját is, amelynek köszönhetően az űrrepülőgép szárnyas járműből kapszulássá alakul át a hazautazás kezdetén, majd a repülés utolsó szakaszában, amely leszállással végződik, ismét szárnyas járművé alakul vissza.

A Virgin Galactic tavaly számos sikeres tesztrepülést hajtott végre, amelyek az első teljesen legénységes küldetésben csúcsosodtak ki, amelynek során Richard Branson, a Virgin Galactic alapítója és öt másik személy is részt vett a repülésen.

A vállalat számára korántsem volt zökkenőmentes az űrjármű fejlesztése. A tesztrepülőgépük 2014-ben lezuhant, és az egyik pilóta életét vesztette.

Nyolc év elteltével és a hardver számos átalakításával a Virgin Galactic célja, hogy még az idén kereskedelmi űrturisztikai szolgáltatást indítson. A jegyértékesítés korábbi fordulóját követően már mintegy 600-an jelentkeztek. Most a vállalat azt reméli, hogy még több tehetős ember közel félmillió dollárt költ majd egy 90 perces élményért, amelyet soha nem fog elfelejteni - írja a Digitaltrends.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.