Hirdetés
. Hirdetés

Art&Science - a mesterséges intelligencia köré épülő programsorozatot tartanak Pécsen

|

Kerekasztal-beszélgetésekkel, digitális képzőművészeti alkotásokkal, robotika bemutatóval és művészetterápiás workshopokkal is várják az érdeklődőket az október 10. és 19 között a baranyai vármegyeszékhelyen zajló Art&Science elnevezésű rendezvénysorozaton.

Hirdetés

A PTE orvostudományi karűnak transzdiszciplináris kutatásokkal foglalkozó intézetének szervezésében zajló, öt pécsi helyszínen zajló esemény idei fókuszában a művészetek, a tudomány és a mesterséges intelligencia (MI) kapcsolata áll majd.

A résztvevők kerekasztal-beszélgetések alatt tájékozódhatnak az MI társadalomra gyakorolt hatásairól, a digitális művészeti alkotások világáról, a művészetterápiás szakemberek vezetésével merülhetünk el a kreatív, gyógyító technikák világában, valamint bepillantást nyerhetünk a legmodernebb, digitális technikákat alkalmazó virtuális és valós tantermekbe.

A több helyszínen zajló, másfél hetes Art&Science keretében izgalmas beszélgetések, számos korosztályt megszólító interaktív bemutató, irodalom-, zene-, és táncterápiás workshopok, valamint művészeti kiállítás is várja az érdeklődő nagyközönséget.

Október 10-én a Mesterséges intelligencia - a mindennapok modern varázslata kerekasztal-beszélgetésen az oktatástól a szórakozásig az életünk minden területére beszüremkedő MI, angolosan AI kerül górcső alá.

Hirdetés

Arról, hogy miként definiálható ma egy művészeti alkotás, illetve ki a művész és mi, vagy hogyan alakul a szerzői jog kérdésköre, továbbá a digitalizáció kiveszi-e az eszközt a művész kezéből, "Az ecsetektől az algoritmusokig - a digitális művészet" című kerekasztal-beszélgetés partnerei kapnak információkat.

"A digitális tudás forradalma - AI a tanteremben" elnevezésű beszélgetésen olyan kérdéskörökre fókuszálnak, hogy vajon tényleg tisztában vagyunk-e a digitális univerzum lehetőségeivel és veszélyeivel, illetve, hogy honnan tudhatjuk egy szövegről, hogy eredeti?

A rendezvényen hasonló beszélgetések keretében szó lesz még a művészetterápiában rejlő egészségmegőrző erő szerepéről is, míg október 19-én a számos programmal interaktív napot is tartanak.

Az orvosi kar aulájában robotika bemutató, programozás, digitális játékok, VR séták, zenei applikáció, digitális installáció, képzőművészeti alkotótevékenység és művészetterápiás workshopok várják az érdeklődőket a kisiskolástól a felnőttekig.

Az Art&Science programjai ingyenesek, azok az itdweb.hu weboldalon találhatók meg, ugyanott lehet regisztrálni is az egyes rendezvényekre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.