Hirdetés
. Hirdetés

Átadták a BGE új, multifunkcionális hallgatói centrumát

|

A BGE mérföldkőhöz érkezett, a Zuglói kampuszon kialakított épületkomplexum sokrétű, szükségszerű fejlesztés volt, olyan színtér, ahol a diákok feltöltődhetnek, ahol a közösségi élet és a tanulás találkozik, ahol "jó lenni".

Hirdetés

Átadták a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) 6,3 milliárd forint állami forrásból felépült új, multifunkcionális hallgatói centrumát hétfőn Zuglóban, a felsőoktatási intézmény Buzogány utcai kampuszánál.

Az egyetem közleménye szerint a UniZone nevű, kétszintes épületegyüttesben egyetemi könyvtár, sport- és közösségi terek, tanulóboxok, kutatószobák, konferenciatér, étterem, terasz, büfé is helyet kapott. A 2330 négyzetméteres épület fenntartható és akadálymentes; ergonomikus, rugalmasan variálható közösségi tereit a legújabb smart technológiákkal szerelték fel - többek között energiahatékony VRV fűtés/hűtéssel, energiatakarékos világításvezérléssel, automata csomagmegőrzőkkel, intelligens behatolásjelző rendszerrel.

A rugalmasan alakítható közösségi terek jó része természetes megvilágítást kapott. A fejlesztés fontos része az 1600 polcfolyóméter kapacitású, közel 65 ezres könyvállománnyal, több ezer egyetemi jegyzettel, folyóirat-gyűjteménnyel, szakmai adatbázisokkal és több tízezres e-könyv-gyűjteménnyel felszerelt Egyetemi Könyvtár, amelynek e-tartalmait VPN kapcsolaton keresztül otthonról is lehet használni.

Hirdetés

Mint ismeretes, ma Magyarországon háromszázezer hallgató alkotja az egyetemi diákságot, az elmúlt négy évben 78 százalékkal nőtt a tudományos közlemények száma a nemzetközi folyóiratokban, a diákok lemorzsolódása 21 százalékról 18 százalékra csökkent, a nemzetközi diákok száma megduplázódott 2013 óta: most 42 ezer, 2030-ra pedig 80 ezer lesz a tervek szerint. Idén csaknem 107 ezer az elsőéves egyetemisták száma.

Heidrich Balázs rektor közölte, hogy BGE Magyarország legnagyobb üzleti egyeteme, legnagyobb "üzleti közössége", 18 ezer fős egyetem, amely idén csaknem 7300 hallgatót vett fel, 1330 nemzetközi hallgatójuk 91 országból érkezik. Az új hallgatói centrumnak - amelyet a diákok már birtokba vettek - fontos szerepe van a közösség építésében.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.