Hirdetés
. Hirdetés

Az Amazon így pörgette fel az MI-játékot a Microsoft és a Google ellen

|

A vállalat sürgősen versenyképes akar maradni a gyorsan fejlődő piacon.

Hirdetés

Mint ismeretes, az Amazon minden novemberben megrendezi a re:Invent-et, egy jelentős szakkiállítást Las Vegasban, amely szoftverfejlesztők és technológiai vezetők ezreit vonzza. Az esemény hagyományosan az Amazon által vezetett felhőalapú számítástechnikai forradalmat mutatja be, az AWS vezetői arra ösztönzik a résztvevőket, hogy a hagyományos szerverekről térjenek át a cég által kínált felhőszolgáltatásokra. Az Amazon Web Services sikere figyelemre méltó, 2023-ra 90 milliárd dolláros bevételre tett szert, ami a területen való dominanciáját bizonyítja.

A generatív mesterséges intelligencia megjelenése azonban fordulópontot jelentett. 2022 novemberében az OpenAI kiadta a ChatGPT-t, amely bemutatta a MI-ben rejlő lehetőségeket szöveg, kép és videó generálására. A Microsoft az OpenAI együttműködésével integrálta a mesterséges intelligenciát termékeibe, beleértve a felhőalapú számítástechnikai szolgáltatásokat is. Hasonlóképpen a Google is elkezdte beépíteni a generatív MI-t a kínálatába. Az Amazon kezdeti próbálkozásai ezen a területen ehhez képest kevésbé tűntek fejlettnek.

Hirdetés

A rendezvényen Bezos cégének előadásai és termékbemutatói középpontjában is a MI állt. Adam Selipsky, az AWS vezetője az Nvidia és az Anthropic képviselőivel osztotta meg a színpadot, kiemelve az Amazon jelentős befektetését a mesterséges intelligenciába, beleértve az alapmodelleket és egy munkahelyi chatbotot. Ez a váltás azt jelzi, hogy az Amazon sürgősen versenyképes akar maradni a gyorsan fejlődő felhő illetve MI piacon. Míg az AWS még mindig alapértelmezett választás sok, infrastruktúráját modernizáló vállalat számára, a generatív MI térnyerése kihívást jelent. Ahhoz, hogy versenyben maradjon, ezen a területen kell kitűnnie, ahogy JB McGinnis a Deloitte-tól megjegyezte.

A rendezvényen az Amazon Web Services egy szerényebb megközelítést mutatott be, a startup alapítóktól kért visszajelzést a szolgáltatásaik fejlesztéséhez. Ez a magatartásbeli változás azt tükrözi, hogy felismerte, aktívan kell versenyezni egy olyan piacon, ahol az olyan vállalatok, mint a Google is jelentős előrelépéseket tesznek.

Az Amazon részvényei az elmúlt évben több mint 79%-ot, míg a Microsoft 56%-ot erősödött.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.