Hirdetés
. Hirdetés

Az automatizálás bevezetése komoly ellenállással találkozik a cégeknél

|

Bármilyen hatékony is legyen egy alkalmazás, erős elfogadás nélkül kudarcot vallhat.

Hirdetés

A Workato State of Business Technology Report szerint ötből majdnem négy üzleti technológiai dolgozó nyugodtan hagyja, hogy az üzleti felhasználók maguk hozzák létre az automatizálást. A vállalat az Atomik Research megbízásából 534 informatikai és üzleti technológiai szakembert kérdezett meg.

A jelentés szerint az üzleti technológiai szakemberek több mint felét frusztrálja az a sebesség, amellyel eredményeket tudnak szolgáltatni más üzletágaknak. Az automatizálás bevezetésében elért eredmények ellenére az üzleti technológiai dolgozók több mint egyharmada szerint az automatizálás lassú vagy egyáltalán nem támogatott a munkatársaik részéről, ami a legnagyobb kihívás a munkaterületükön.

Az automatizálás hatékonysági potenciálja a vállalati tulajdonhoz kötődik: bármilyen hatékony is legyen egy alkalmazás, erős elfogadás nélkül kudarcot vallhat.

Hirdetés

Az alacsony kódú platformok belépési pontot adhatnak az üzleti felhasználók számára bizonyos feladatok automatizálásához. A low-code felhasználók többsége azonban még mindig az informatikai környezetben dolgozik. A Creatio jelentése szerint háromból két civil fejlesztőnek informatikai pozíciója van.

Amikor egy vállalati problémát automatizálással oldunk meg, a technikai perspektíva "csak a kezdet", a tényleges elfogadás és integráció sokkal nehezebb - mondta Nitzan Mekel-Bobrov, az eBay AI vezetője. Az üzleti felhasználói alcsoporton belül az elfogadás nem egységes. A Workato jelentése szerint bizonyos teamek - köztük az üzleti elemzők, az üzleti műveletek és az ügyfélsiker-csapatok - alkalmazottai automatizálták leginkább saját folyamataikat. Mekel-Bobrov szerint az automatizálás széles körű bevezetésének nehézsége részben a változással szembeni ellenállással függ össze, és azzal, hogy milyen nehéz rávenni az embereket arra, hogy másképp végezzék a munkájukat.

"De emellett rengeteg koordinációról is szó van. Sok csapat van, amely jellemzően érintett egy munkafolyamatban, így rengeteg féllel kell egyeztetni, akiknek mind a fedélzeten kell lenniük és összehangoltan kell dolgozniuk" - mondta a szakember.

A H&M stratégiája az automatizálás elfogadásának növelésére például az volt, hogy létrehozta az újrafelhasználható gépi tanulási komponensek könyvtárát, és a felhasználási esetekre szabott megközelítésről áttért egy demokratikusabb modellre, ahol a technológia az egész szervezetben elérhetővé válik.

A mesterséges intelligencia bevezetésének rejtélye széleskört érint, mégis kevés vállalatnak sikerült a technológiát a saját dobozából kimozdítani. A Cognizant jelentése szerint mindössze minden ötödik vállalat tartozik az "AI leader" kategóriába. A cég az AI terén élenjárókat úgy határozta meg, hogy felmérte a technológia fontosságát az üzleti folyamatok szempontjából, valamint azt is, hogy hány területen alkalmazzák.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.