Hirdetés
. Hirdetés

Az automatizálás és a nyílt hibrid felhő a kulcs az adatokból származó bevételek növeléséhez

|

Már nem elég az üzleti adatokat bevetni.

Hirdetés

A vállalatok számára egyre fontosabb kérdés, hogy mitől lesz eredményes, prosperáló egy adatstratégia? A profitorientált cégeknél talán a nyereség fokozása a fő szempont, de mindinkább alapvetőnek számít az alkalmazottak sikere vagy az ügyfelek elégedettsége. Csakhogy egyre több új viszonyítási alap jelenik meg, amivel a vállalatok a teljesítményüket mérhetik, ezért mindinkább meghatározó lesz az automatizálás a kulcsfontosságú az adatok valós idejű, élenjáró kezeléséhez. A sikeres végrehajtás azonban komoly kihívást jelenthet.

"Versenyfutásban vagyunk, hogy új módszereket találjunk az adatok felhasználására az üzlet felemelésére, az ügyfelek elégedettségére és így tovább. Az viszont nincs rendben, ha elveszítjük a fonalat, hogy hol kellene lennünk a piac mozgásához képest" - mondta Bryan Kirschner, a DataStax stratégiai alelnöke a SiliconAngle-nek.

Már nem elég az üzleti adatokat bevetni. Kirschner szerint a felismeréseket kell a megfelelő helyen és időben cselekvéssé alakítani, hogy a jelenlegi változási ütemet túl lehessen élni. A DataStax több száz IT-szakembert megkérdezve nemrégiben a hibrid felhőt találta közös pontnak a legsikeresebb, adatokon keresztül bevételhez jutó szervezetek között, mivel a konténerek lehetővé teszik, hogy az adatok és a számítási teljesítmény akkor és ott találkozzon, amikor és ahol szükséges.

Hirdetés

A DataStax különböző iparágakban működő különféle méretű vállalatok több mint 500 vezetőjét és műszaki szakemberét kérdezte meg az adatstratégiákról. Majdnem mindegyikük (96 százalék) arról számolt be, hogy szervezetüknek valóban van adatstratégiája, azonban csak 38 százalékuk vélte úgy, hogy ez tökéletesen megfelelő az ügyfelek számára történő értékteremtésre. Illetve csak 17 százalék mondta, hogy az adatok és az elemzések a bevétel több mint 20 százalékát hozzák.

A DataStax felmérésének eredményei szerint a sikeres adatstratégiák kétszer nagyobb valószínűséggel használnak egységes nyílt forráskódú stacket. Az "adatvezérek" négyszer nagyobb valószínűséggel alkalmaztak Apache Cassandrát, Kubernetes-t és kettőt az alábbi nyílt forráskódú technológiák bármelyikéből: Apache Spark, Apache Pulsar, Apache Kafka vagy Elasticsearch. Ezek kombinációit a DataStax "nyílt adat stack"-nek nevezte el.

Az ilyen nyílt forráskódú eszközök a DataStax jelentése szerint az "internet legjobbjainak" számítanak, amit az eddigi legnagyobb adatproblémák megoldásával bizonyítottak. A cég szerint a nyílt forráskódú implementációk között látható az érettség, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy erőforrásokat különítsenek el az innovációra. Bryan Kirschner állítja, hogy nem a számítástechnikai infrastruktúra lesz az, ami megkülönbözteti a vállalatokat, hanem inkább a kezükben lévő tudás alkalmazása az ügyfélélmények létrehozására.

"Ha arra gondolunk, hogy mi az, ami cégként egyedülálló, akkor az az adat, amivel rendelkezünk. Senkinek sincsenek olyan ügyfélinterakciói, mint egy adott cégnek. Amit tenni kell, hogy szerezzék be a legjobb eszközöket, rugalmasan alkalmazzák az ezeket támogató infrastrukturális szolgáltatásokat, és arra összpontosítsanak, hogy az alkalmazottak nagyszerű dolgokat hozzanak ki az adatokból" - mondta a DataStax alelnöke. Szerinte amikor az látható, hogy a vezetők erősen a nyílt forráskód felé hajlanak, akkor ez azért van, mert tisztában vannak vele, hogy ezeket a legjobb minőségű eszközök az adatok hasznosítására.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.