Hirdetés
. Hirdetés

Az OXO Technologies leányvállalata 450 millió forint pályázati támogatást kapott

|

A felhívás októberben jelent meg innovációs tevékenységet végző vállalkozások és nonprofit szervezetek számára.

Hirdetés

Az OXO Technologies leányvállalata, az Az OXO Labs 450 millió forint támogatást nyert a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Startup Factory 2023 pályázatán - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A visszatérítési kötelezettség nélküli támogatás korai fázisú innovatív befektetésekre fordítható, a támogatási arány 80 százalék. A közlemény szerint az anyacég a kezdő vállalkozásokat az OXO Labs-on keresztül finanszírozza, a társaság az elnyert összeget a következő két és fél évben 8-10 ilyen befektetésbe irányítja majd. A projektektől azt várják, hogy sikeresen hajtsanak végre fejlesztési és piacra lépési terveket, alapozzák meg a későbbi növekedést. Ehhez később az OXO Technologies is csatlakozhat befektetőként - írták.

Hirdetés

A Startup Factory 2023 pályázatot a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) hirdette meg, a felhívás októberben jelent meg innovációs tevékenységet végző vállalkozások és nonprofit szervezetek számára. A 5,75 milliárd forintos keretösszeget a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból különítették el. Egy pályázó 150 és 900 millió forint közötti összeget nyerhetett - olvasható a pályázati honlapon.

Az OXO Labs 2021-ben 14,5 millió forint, 2022-ben 104,25 millió forint árbevétellel zárt a beszámolója alapján. Tavalyelőtt még majdnem 24 millió forint veszteséget könyveltek el, tavaly több mint 3,7 millió forint nyereséget. Az anyavállalat a BÉT értékpapír-kibocsátója, 2021-ben 17,7 millió forint, 2022-ben 88,8 millió forint árbevétellel zárt. Tavaly előtt a veszteségük meghaladta a 380 millió forintot, 2022-ben ugyanakkor 262,8 millió forint nyereséget értek el.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.