Hirdetés
. Hirdetés

Blokklánc-alapú megoldásokkal az egészségügyi szolgáltatások hatékonysága és biztonsága növelhető

|

A magyar klinikai kutatások nemzetközi versenyképességét növelheti a minisztériumi támogatású fejlesztés.

Hirdetés

Növelheti a magyar klinikai kutatások nemzetközi versenyképességét az a blokklánc-technológiai fejlesztés, amelyet a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) támogatott.

A klinikai kutatásokat végző vállalkozások kivételes lehetőségeket látnak a blokklánc alapú technológiák hasznosításában. A Clinexpert és a Molaris Kft. által közösen, a GFM támogatásával kifejlesztett informatikai megoldás széleskörű alkalmazása olyan technológiai fölényt biztosíthat, amely jelentős versenyelőnnyel ruházhatja fel a szektor magyar vállalkozásait. Általa biztosítható, hogy a vizsgálati és betegadatokat nem manipulálták, megmarad a bizalmas jellegük és ezzel együtt megfelelnek a szigorú jogi védelem követelményeinek is.

Hirdetés

A szaktárca célja az ilyen és hasonló projektek támogatásával minél több kézzelfogható, gyakorlati példa bemutatása, amelyekből lehet tanulni, és általuk megkezdeni a fejlett technológiák bevezetésének kifizetődő folyamatát. A blokklánckoalíciót működtető Neumann Technológiai Platform képviselői hangsúlyozták, hogy a társadalom szélesebb rétegeiben kevésbé ismerik a technológiát, melyet többnyire a kriptovalutákkal azonosítanak és bizalmatlansággal fogadnak, ebből kifolyólag feladatuknak tekintik az edukációs tevékenységet és a blokklánc megoldások számos felhasználási formájának bemutatását az élelmiszerek nyomon követésétől a diplomák hitelesítéséig.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.