Hirdetés
. Hirdetés

Csupa flash és hibrid tárolók adatközpont-turbózáshoz

|

Lenovo és NetApp technológiák legjavát ötvözik a ThinkSystem DE és DM sorozatú tárolók, hogy villámgyors adateléréssel, rugalmasan méretezhető kapacitással, nagy hatásfokú deduplikációval, beépített biztonsággal, hat kilences rendelkezésre állással és zökkenőmentes felhőkapcsolattal könnyítsék meg a vállalatok digitális átalakulását.

Hirdetés

Rohamosan nő az adatmennyiség, amellyel a vállalatok dolgoznak, és hasonló ütemben fokozódik az üzlet igénye is, hogy az adatokból valós időben nyerhessen értékes információt. Az új szerveralkalmazások és a rájuk épülő munkafolyamatok nemcsak nagyobb feldolgozási teljesítményt, hanem masszív memóriakapacitást és gyorsabb tárolómegoldásokat is követelnek - mutatott rá előrejlezésében (Top 10 Data and Analytics Technology Trends for 2019) a Gartner. A piacelemző szerint az analitikai tartalom létrehozását, fogyasztását, azaz hasznosítását és megosztását olyan adatintenzív technológiák fogják gyökeresen átalakítani a következő három-öt évben, mint a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia.

Hirdetés

Egykori háttérszereplőből a tárolás tehát az informatikai infrastruktúra egyik kulcsfontosságú elemévé vált. Tapasztalják eközben a vállalatok azt is, hogy a hagyományos, merevlemezes tárolók már nem tudják kiszolgálni folyamatosan fejlődő üzleti igényeiket. Új megközelítésre, olyan tárolómegoldásra van szükségük ezért, amely a nagy teljesítményű hardvert rugalmasan méretezhető szoftverrel ötvözi egy integrált tárolókörnyezetben, és a meglévő munkaterhelések mellett újgenerációs alkalmazások és szolgáltatási modellek bevezetését is támogatja az üzlet agilitásának és versenyképességének erősítéséhez.

Válaszul erre a Lenovo és a NetApp 2018 szeptemberében bejelentett stratégiai együttműködésén keresztül közös fejlesztésű flash és hibrid flash alapú tárolókkal lépett piacra, amelyek a NetApp iparágvezető, all-flash adatkezelési megoldásait a Lenovo díjnyertes ThinkSystem infrastruktúrájával egyesítik. Az első megoldások a Lenovo ThinkSystem DE és DM Series tárolócsaládban jelentek meg a NetApp ONTAP adatmenedzsment szoftverével, amelyet - a gyártó adatszövet stratégiájának alapjaként - a Gartner is méltat mágikus négyzetében (2018 Magic Quadrant for General-Purpose Disk Arrays), kiemelve, hogy azzal a vállalatok már nem pusztán infrastrukturális kihívásként, hanem az üzleti törekvések kontextusában kezelhetik a tárolást.

Ledőlő adatsilók

Sok vállalat adatközpontjában működnek még ma is elszigetelt adatsilókat tartalmazó, örökölt tárolóarchitektúrák, amelyekkel nehezen teljesíthetők a napjainkban elvárt szolgáltatási szintek, és a nyilvános vagy magánfelhő környezetek lehetőségei sem aknázhatók ki. A tárolókörnyezet gyorsan növekvő méretéből és összetettségéből fakadó problémák megoldását könnyítik meg a ThinkSystem DM hibrid flash rendszerek, amelyekkel a vállalatok egységesen menedzselhető és zökkenőmentesen méretezhető tárolótömbön szolgálhatják ki a különböző - block és fájl alapú - munkaterheléseket, az üzlet SAN és NAS igényeit.

Lenovo ThinkSystem DM

A szervezetek így pontosan abba a tárolókörnyezetbe helyezhetik adataikat, amely a teljesítmény, a kapacitás és a költséghatékonyság legjobb kombinációját adja, miközben egyaránt eleget tesz az üzlet elvárásainak és az informatikai követelményeknek. A ThinkSystem DM rendszerek az NVMe (non-volatile memory express) technológiás, elődeiknél két nagyságrenddel nagyobb átviteli sebességű SSD-k támogatásával például a big data, a valós idejű és más típusú analitikai alkalmazásokhoz is kimagasló teljesítményt adnak, a tárkapacitás kihasználását pedig akár 5:1 arányú deduplikációval optimalizálják.

Tárkapacitásuk bővítésével, flash alapú gyorsítással és a kontrollerek frissítésével a ThinkSystem DM rendszerek vertikális méretezése éppoly egyszerű, mint horizontális skálázásuk - a kétnode-os alapkiépítésből kiindulva a vállalatok akár 12 tárolótömbből is építhetnek 28, illetve 57 petabájt kapacitású SAN vagy NAS fürtöt. A méretezés csakúgy, mint a szoftver és a keretrendszer frissítése, a hardver javítása vagy cseréje, valamint a terheléselosztás működés közben végezhető, így nem kell leállásokat tervezni és karbantartási időablakok miatt aggódni.

A Lenovo legendásan megbízható hardverével, innovatív XClarity infrastruktúra menedzsment szoftverével és szolgáltatásanalitikai megoldásával, többrétegű megközelítésével együtt mindez hat kilences, azaz 99,9999 százalékos vagy még annál is magasabb rendelkezésre állást eredményez. Az üzletmenet zavartalan folytonosságáról gondoskodik a NetApp MetroCluster megoldása is, amellyel a vállalatok házon belül vagy távoli - akár 300 kilométerre elhelyezkedő - másodlagos adatközpontban tükrözhetik adataikat katasztrófatűrő tárolókörnyezetben.

Felhőre hangolt tárolás

Szolgáltatásorientált architektúrájában számos szervezet alkalmazza a felhő informatikai modelljét. A Lenovo a NetApp ONTAP adatmenedzsment platformját futtató ThinkSystem DM tárolóit nyilvános és magánfelhő környezetekre optimalizálta, így azok biztonságos, többlakós működéssel és azzal is segítik a felhőszolgáltatások bevezetését, hogy egyszerűvé teszik a szolgáltatásrétegek meghatározását, a szolgáltatási szintek beállítását. Az OpenStack felhőinfrastruktúrával kialakított integráció révén a vállalatok robusztus magánfelhő környezet építéséhez használhatják a DM soroaztú tárolókat, a Cloud Volumes ONTAP szoftvermegoldással pedig többfelhős környezetbe, például az Amazon, az IBM vagy a Microsoft felhőjébe is könnyen replikálhatják adataikat.

Lenovo ThinkSystem DE

A felhőszolgáltatásokhoz hasonlóan a birtoklási összköltség (TCO) és a beruházásmegtérülés (ROI) alakulására kedvezően hatnak a ThinkSystem DM tárolók olyan képességei is, mint az adatok inline - azaz lemezre írás előtti - deduplikálása és tömörítése, a tárkapacitás hasznosítását optimalizáló vékony provizionálás és pillanatfelvétel-készítés, mivel ezek mindegyike csökkenti az adattárolás gigabájtra vetített költségét. Az adatok biztonságáról pedig az ONTAP Volume Encryption funkciója gondoskodik, amellyel bármely kötet titkosítható minden DM sorozatú flash és hibrid flash rendszeren, speciális, öntitkosító lemezek használata nélkül.

Hasonló képességekkel bírnak a Lenovo ThinkSystem DE all-flash belépő szintű és középkategóriás tárolói, valamint a DE hibrid tárolók három családjának tagjai is.

- A nagy teljesítményű számítástechnikai és flash tárolási megoldások innovatív, vezető szállítójaként a Lenovo és a NetApp egyedülálló piaci pozíciójánál fogva csúcstechnológiás, újgenerációs adatkezelési megoldásaival páratlanul nagy értéket és választási lehetőséget ad a szervezeteknek - mondta Kirk Skaugen, a Lenovo ügyvezető alelnöke és a Lenovo Data Center Group elnöke. - A világ legdinamikusabban növekvő szerverszállítójaként a Lenovo továbbra is a legmegbízhatóbb adatközponti partnerként segíti a vállalatokat digitális átalakulásukban. Közös fejlesztésű, új tárolási és adatkezelési megoldásainkat a világ több mint 160 országában kínáljuk, ellátási lánccal és szervizhálózattal együtt partnereink globális ökoszisztémáján keresztül.

Magyarországi vállalatok számára további fontos szempont lehet, hogy a Lenovo ThinkSystem rendszerei Sárváron, a gyártó partner Flex üzemében készülnek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.