Hirdetés
. Hirdetés

Daganatos betegségek terápiájában segíthet egy új eszköz

|

A mesterséges intelligenciával támogatott lézermikroszkóp műtét közben azonnali részletes szövettani diagnózis készítését teszi lehetővé.

Hirdetés

Konzorcium keretében, közel 1,3 milliárd forintos támogatással készült el egy, a daganatos betegségek terápiájában segítséget nyújtó lézermikroszkóp prototípusa - jelentette be az egyik konzorciumi partnercég.

A "Rosszindulatú daganatos betegségek műtét közbeni molekuláris patológiai diagnosztikája mesterséges intelligenciával támogatott lézermikroszkóp segítségével" elnevezésű, a 77 ING Kft., a Femtonics Kft., a Semmelweis Egyetem és a Természettudományi Kutatóközpont közös projektje közel 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból.

Közölték: a kifejlesztett technológia műtét közben azonnali részletes szövettani diagnózis készítését teszi lehetővé a kvantummechanika eredményire épülő nemlineáris lézerpásztázó mikroszkópia, új antitest jelöléses eljárás és a mesterséges intelligenciára épülő képfeldolgozás, valamint az ezen alapuló döntéstámogatás segítségével.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.