Hirdetés
. Hirdetés

Egy ClickShare kattintás hatékonnyá varázsolja a hibrid találkozókat

|

A legtehetségesebb szakemberek megnyeréséhez és megtartásához a vállalatoknak mostantól a távmunka lehetőségét is kínálniuk kell az állások előnyei között, ehhez pedig megfelelő, hibrid modellt támogató infrastruktúrát és szabályozást is szükséges kialakítaniuk.

Hirdetés

A Barco idén májusban bejelentett ClickShare Present vezeték nélküli prezentációs megoldásával ugyanis bárki egyetlen kattintásra bemutatót indíthat saját gépéről az irodai tárgyalóban, ehhez nem kell kábelek csatlakoztatásával vesződnie. A ClickShare Conference vezeték nélküli konferencia-rendszerével a felhasználók szintén 7 másodperc alatt csatlakoztathatják hozott eszközüket az összes perifériához, és máris indulhat a hibrid megbeszélés.

Jóllehet hirtelen és kényszerűségből váltottak a szervezetek távmunkára a múlt év elején, az új modell meglepő módon átütő sikert aratott. Az emberek - legalábbis a járványügyi korlátozások első hónapjaiban - annyira élvezték az otthoni munkavégzés lehetőségét, hogy sokan temetni kezdték a céges iroda klasszikus intézményét, de még a vállalati döntéshozók is komolyan mérlegelni kezdték a bérelt alapterület csökkentését. Egy év alatt a kép árnyaltabbá vált, idén nyáron a legtöbben már várakozással tekintettek az irodába való visszatérés elé, ugyanakkor hangot adtak annak is, hogy a távmunka lehetőségéről a továbbiakban sem mondanának le teljesen.

Elérkeztünk a munkavégzés fejlődésének újabb szakaszához az Owl Labs friss felmérése (State of Hybrid Work 2021: Europe Edition) szerint, amely a járvány előtti és alatti, tisztán irodai és otthoni munkavégzés gyakorlatát ötvöző, hibrid modell állandósulását vetíti előre. A Barco megoldásaival kompatibilis perifériákat szállító cég kétezer vállalatvezetőt kérdezett térségünkben a munka jövőjéről, és a válaszadók 89 százaléka mondta, hogy hosszú távon is hibrid munkaerővel tervez.

A legtehetségesebb szakemberek megnyeréséhez és megtartásához a vállalatoknak mostantól a távmunka lehetőségét is kínálniuk kell az állások előnyei között, ehhez pedig megfelelő, hibrid modellt támogató infrastruktúrát és szabályozást is szükséges kialakítaniuk.

Meghatározó tényezővé válik például a megbeszélések létszáma: míg öt főig az alkalmazottak ma már a személyes találkozókat részesítik előnyben, addig tíz fő feletti részvétellel inkább virtuális vagy hibrid megbeszéléseket tartanak. Meglehet, ez a korlátozások idején bevezetett távolságtartás szokássá válásával is magyarázható, és a preferenciák a jövőben ismét változni fognak. A használhatóság azonban változatlanul alapelvárás, az alkalmazottak felhasználóbarát, könnyen kezelhető, vezeték nélküli és érintésmentes megoldásokat várnak munkaadójuktól - 80 százalékuk szerint a megbeszélések minősége a találkozókat támogató technológia használhatóságán múlik.

Egyszerű integráció a meglévő hálózattal, konferencia-hardverrel

A háromféle modellben elérhető ClickShare Conference egyszerűen a helyi hálózatba integrálható, így az alkalmazottak akár fizikai nyomógomb használata nélkül is készek a hibrid megbeszélésekre. Ha pedig vendég érkezik a videókonferenciára - akit az adatbiztonsági házirend miatt nem engednek be a céges hálózatba -, kaphat egy nyomógombot, amely a csatlakoztatást követően 7 másodpercen belül használatra kész, nincs szükség rendszergazdai jogosultságokkal elvégezhető beállításokra. Az adatok védelmét az ISO27001-es tanúsítvány garantálja, az eszköz akár a pénzügyi és a kormányzati szektor legszigorúbb elvárásainak is megfelel.

Hivatalos ClickShare disztributorként a Mikropo viszonteladói hálózaton keresztül értékesíti a hibrid megbeszélések hatékonyságát növelő termékeket Magyarországon, és partnereinken keresztül a megfelelő megoldás kiválasztásában is segíti a hazai vállalatokat. Ennek részeként a tárgyalók fizikai paramétereit és az eszközök használatát, valamint a megbeszélések során felmerülő, speciális - például gyakori videólejátszással összefüggő - igényeket is felmérik.

Mindhárom modellhez csatlakoztatható a piacon elérhető konferenciahardverek - kamerák, mikrofonok, hangszórók - jelentős része. A vállalatok így már meglévő berendezéseiket is nagy eséllyel használni tudják ClickShare segítségével, egyetlen gombnyomással, könnyen, gyorsan, biztonságosan és vezeték nélkül.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.