Hirdetés
. Hirdetés

Eurostat: emelkedett az online platformokon foglalt vendégéjszakák száma

|

Az online platformokon keresztül foglalt szállások száma új havi rekordértékeket ért el.

Hirdetés

Tovább növekedett az online platformokon az Európai Unióban lefoglalt vendégéjszakák száma 2023 második negyedévében - közölte az Európai Unió statisztikai hivatala.

Az Eurostat jelentése szerint az Airbnb, a Booking, az Expedia, vagy a TripAdvisor turisztikai és szállásfoglaló platformokon keresztül a vendégek csaknem 153 millió, rövid távra bérelhető szálláshelyet foglaltak, az eltöltött vendégéjszakák száma 15,8 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakában rögzített adatokat.

Az online platformokon keresztül foglalt szállások száma új havi rekordértékeket ért el áprilisban, amikor a vendégek 46,7 millió éjszakát töltöttek el online platformokon keresztül lefoglalt szálláshelyeken. Ez az adat 19,5 százalékos növekedést jelent 2022 áprilisához képest. Májusban ez a szám 47,6 millió volt, ami 22,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Júniusban pedig 58,7 millió szállást foglaltak le online, ami pedig 8,4 százalékkal több az előző év júniusának adataihoz képest.

Hirdetés

Az év első felében a vendégek körülbelül 237 millió éjszakát töltöttek el az EU-ban online platformokon keresztül lefoglalt, rövid távú szálláshelyeken. Ez 18,8 százalékkal több a 2022-es 199 millió éjszakához képest, és 22,6 százalékkal haladta meg a 2019-ben mért, koronavírus-járvány előtti 193 milliós számokat.

Az online foglalás szempontjából kiemelkedő területek között első helyen a franciaországi Rhone-Alpes régió szerepelt, ahol 5,2 millió vendégéjszakát foglaltak, majd a spanyolországi Kanári szigetek (5 millió), Andalúzia (4,3 millió) és az ausztriai Tirol (1,9 millió) tartomány következett.

Az Európai Unió területén az év első felében húsz legnépszerűbb szálláshelyeket öt-öt Franciaországi és Spanyolországi régióban foglalták online. Három-három régió található Olaszországban és Portugáliában, Ausztriában kettő, továbbá egy-egy Lengyelországban és Magyarországon. Az év első felében a magyarországi vendégéjszakák legtöbbjét (több mint 4,5 milliót) Budapesten, illetve a közép-magyarországi régióban foglalták - derült ki az unió statisztikai hivatalának jelentéséből.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.