Hirdetés
. Hirdetés

Ezt teszi a blocklánc a pénzügyi szolgáltatásokkal

|

A blokkláncok 10 milliárd dollárt takaríthatnak meg a határokon átnyúló fizetéseken.

Hirdetés

A Juniper Research új jelentése szerint a blokklánc bevezetése a határokon átnyúló elszámolásokban egyre jelentősebb költségmegtakarítást eredményez a bankok számára. A 2021-es 301 millió dollárról 2030-ra ez az összeg 10 milliárd dollárra emelkedik. A blokklánc bevezetése a határokon átnyúló elszámolásban lehetővé teszi az érdekeltek számára a jobb fizetési átláthatóság és nyomon követhetőség kihasználását, ami kritikus előny az összcsatornás (omnichannel) fizetési piacon.

A "Blockchain in Financial Services: Key Opportunities, Vendor Strategies & Market Forecasts 2021-2030" című jelentés szerint a nagy kereskedő országok, például az Egyesült Államok és Kína, a legnagyobb költségmegtakarítást a blokklánc alkalmazásával érhetik el, amit a masszív átutalási volumen és az egyre kedvezőbb szabályozási környezet is elősegít. Ezeken a nagy értékű átutalási piacokon a gyors, megbízható és átlátható fizetések kritikus követelményeinek kielégítésére szolgáló blokklánc potenciálja lesz az elfogadás egyik fő hajtóereje.

Hirdetés

Az olyan blokklánc-megoldások, mint a RippleNet és a Visa B2B Connect már most is jelentős fizetési hatékonyságot kínálnak a hagyományos rendszerekhez képest. Emellett a Ripple már megfelel az ISO 20022 szabványnak, amivel erős pozícióba került a blokklánc nemzetközi fizetési szabványok részeként történő meghonosításában.

A Juniper Research várakozásai, ahogy ezek a hálózatok kiépülnek, a blokklánc elfogadása a következő évtizedben növekedni fog, és 2030-ra várhatóan 2 milliárd határon átnyúló tranzakcióban vesznek részt.

A blokklánc széles körű bevezetésének jelentős akadálya, hogy a fizetési ágazat érdekeltjei vonakodnak megváltoztatni a bevett üzleti gyakorlatokat és eltávolodni a régi rendszerektől. A blokklánc előnyeiről és a bevezetéshez szükséges beruházásokról szóló világos kommunikáció kulcsfontosságú lesz az érdekelt felek bevonásához.

A kutatás szerzője, Susannah Hampton szerint a jelenlegi nemzetközi átutalási folyamatokat súlyosan korlátozzák a régi rendszerek. A blokklánc használatával elérhető költségmegtakarítások bizonyítása kritikus fontosságú lesz a technológia elterjedéséhez, ahogyan a technológia elfogadásának kultúrája is, felülről lefelé haladva.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.