Hirdetés
. Hirdetés

Folyamatos a szakképzés digitális fejlesztése

|

A tartalomnak, és a módszertannak is folyamatosan fejlődnie kell a szakképzésben.

Hirdetés

A képzési rendszernek is követnie kell a technológiai fejlődést, ezért folyamatos a szakképzés digitális fejlesztése - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM).

Minden szakképző intézményben és szakmában ingyenesen elérhetővé válnak a digitális tananyagok a KRÉTA rendszeren keresztül. Egy most lezárt kétéves fejlesztéssel már közel 700 digitális tananyag érhető el a KRÉTA-ban a szakképzésben tanulók számára, ezen belül 200 tananyag közismeretekhez, nagyjából 500 pedig szakmai ismeretekhez kapcsolódik.

Cél, hogy az informatikát, digitális alapkészségeket minden tantárgyba be kell építeni.

Hirdetés

Az egyik legfontosabb pont az oktatók továbbképzése, a továbbképzés megújítása és így a digitális ismeretek, módszertanok terén a segítségnyújtás. Oktatói továbbképzési rendszert építettek ki, ahol útmutatást nyújtanak a pedagógusoknak - ehhez januártól a közneveléshez hasonlóan a szakképzésben is 10 százalékos bérfejlesztés valósul meg.

A szakképzésben a vizsgák rendszerét átalakították, interaktív lett például az írásbeli vizsga. Emellett nincsenek tételek, hanem úgynevezett "projektvizsgáztatás" van, komplex feladatot kell végrehajtani.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.