Hirdetés
. Hirdetés

Hamarosan elektromos Amazon furgonok tízezrei járják Európa és Észak-Amerikai útjait

|

Az utolsó mérföldes kiszállításra összpontosítanak.

Hirdetés

Az Amazon 1 milliárd eurós európai beruházással turbózza fel a nettó zéróra való áttérését. A pénzt a következő öt évben elektromos furgonokba, teherautókba és alacsony károsanyag-kibocsátású csomagközpontokba fektetik be a kontinensen. Az elektromos furgonokra való áttérés egyik hozadéka az Amazon reményei szerint, hogy ösztönözni fogja a nyilvános elektromos járműtöltő infrastruktúra létrehozását - jelentette a Reuters.

Tavaly a vállalatnak 3000 elektromos furgonja volt Európában, amelyek több mint 100 millió csomag kézbesítéséért feleltek. Három éven belül több mint 10 ezer elektromos furgon szállítja majd a megrendeléseket. Ezek a furgonok az utolsó mérföldes kiszállításra összpontosítanak, de a vállalat a következő néhány éven belül 1500 elektromos nehéz tehergépjárművet is szeretne munkába állítani a központjai közötti csomagszállításra.

Hirdetés

Az Európába szánt elektromos járművek vélhetően ugyanazok lesznek, mint amelyeket az Egyesült Államokban használnak. A Rivian által gyártott csomagszállító kocsikat a vállalat a nyár folyamán kezdte el több amerikai nagyvárosban bevezetni, hogy 2040-re elérje a nettó zérós vállalását. A cég közölte, hogy reményei szerint 2030-ra hatalmas mennyiségű EV járművet üzemeltet majd az Egyesült Államokban. számuk várhatóan meghaladja majd a 100 ezret.

Ezeknek a furgonoknak a bevezetése zökkenőmentessé teheti a vállalat európai működését. Számos városban, köztük Londonban és Birminghamben is bevezetik az alacsony károsanyag-kibocsátású zónákat, ahová csak bizonyos előírásoknak megfelelő járművek hajthatnak be - íja a Neowin.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.