Hirdetés
. Hirdetés

Hatalmas léptékben terjednek a Bitcoin-kurzusok a fejlett világ felsőoktatási intézményeiben

|

A blokklánc technológia és a kriptovaluták jogi és szabályozási vonatkozásait most már amerikai főiskolákon is tanítják.

Hirdetés

A fejlett világban egyre inkább terjed a kriptoismeretek egyetemi oktatása. A kriptovaluta-kurzusokat jelenleg kínáló egyetemek közé tartozik a Harvard Egyetem, a Massachusetts Institute of Technology, az Oxfordi Egyetem, a Szingapúri Nemzeti Egyetem, a Cornell Egyetem és a kaliforniai Berkeley Egyetem.

Most, hogy a Bitcoin és a kriptovaluta kurzusok iránti érdeklődés az egekben van, az egyik legnagyobb amerikai felsőoktatási intézmény, a 74 ezer hallgatóval működő Texas A&M főiskola, is új Bitcoin kurzust kínál. A hírt Korok Ray, az intézmény docense jelentette be, aki "Bitcoin protokol" kurzust fog tartani az intézmény mérnöki karán és üzleti iskolájában tanuló hallgatóknak a januárban kezdődő szemesztertől fogva.

Ray a Bitcoin-programozás és a Bitcoin protokol kurzusok elvégzése után a a diákok megtanulják, hogy hogyan "építsenek Bitcoin-könyvtárat a semmiből. Az oktató hozzátette, hogy nem volt könnyű feladat megkapni a jóváhagyást az iskola illetékes tantervi bizottságától.

Hirdetés

Josh Cowell kriptokutató szerint a magas színvonalú kriptooktatás hiánya kulcsfontosságú akadálya annak, hogy a blokklánc technológiák elfogadását a következő szintre vigyék. Azt állítja, hogy ha helyesen végzik az oktatást, akkor javíthatják az egyén pénzügyi műveltségét.

A blokklánc technológia és a kriptovaluták jogi és szabályozási vonatkozásait most már amerikai főiskolákon is tanítják. Thomas Hook, a University of Boston jogi iskolájának adjunktusa nemrég azt mondta a Cointelegraphnak, hogy z intézmény mostantól kriptoszabályozási kurzust kínál a hallgatóknak, akiket érdekel, hogyan tudnak a kriptoügyekben jártas ügyvédek és kriptovállalatok a legjobban eligazodni a szabályozási bizonytalanságok között, amikor termékeiket és szolgáltatásaikat piacra kívánják vinni.

"A kurzusnak az a célja, hogy a leendő jogászok megismerjék a lehetséges problémákat, amelyekkel találkozhatnak, valamint a kriptóval kapcsolatos számtalan megközelítést és szabályozást is, illetve találkozzanak a különböző kérdésekkel, amelyekkel a kriptovállalatok világszerte szembesülhetnek" - mondta Hook.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.