Hirdetés
. Hirdetés

Horizon-díjat kapott egy magyar részvétellel zajló fejlesztés

|

Biológiai komponensek komplex közegekben történő kimutatására szolgál.

Hirdetés

Robert Boyle Analytical Science Horizon-díjat nyert az a szenzorfejlesztési együttműködés, amelyben az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) Természettudományi Kutatóközpont (TTK) csapata is részt vesz.

Az ELKH Természettudományi Kutatóközpont (TTK) Anyag- és Környezetkémiai intézetének funkcionális határfelületek kutatócsoportja és biológiai nanokémia kutatócsoportja is részt vesz a Torontói Egyetemmel és a pozsonyi Comenius Egyetemmel közös nemzetközi Biosensor Surface Innovators együttműködésben, amely elnyerte a Royal Society of Chemistry idei Robert Boyle Analytical Science Horizon-díját - közölte az ELKH.

Hirdetés

A Royal Society of Chemistry (RSC) minden évben olyan kutatóknak és csoportoknak adományozza a Horizon-díjakat, akik kiemelkedő eredményeket értek el a kémiai tudományok előmozdításában.

Az idei díjat egy olyan nagyfrekvenciás piezoakusztikus rezonancia detektálásán alapuló készülék (EMPAS) tervezéséért, fejlesztéséért és bioanalitikai alkalmazásáért ítélték oda, amely biológiai komponensek komplex közegekben, például szérumban történő kimutatására szolgál. Michael Thompson, a Torontói Egyetem professzora július 25-én tart előadást a projektről a TTK-ban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.