Hirdetés
. Hirdetés

Horizont Európa: biztosított a részvétel a magyar kutatók számára

|

Olyan évtizedes kutatási együttműködéseket tudnak így folytatni, amelyeket nagyon nehéz lenne újra felépíteni.

Hirdetés

Mostantól elérhető minden érintett egyetem számára az az 5 milliárd forintos keret, amelyet a kormány biztosít előlegként a Horizont-kutatásokra. Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár folytatott egyeztetést az Óbudai Egyetem, az Állatorvostudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem és a Semmelweis Egyetem kutatóival.

A kormány támogatásával így 9 magyar egyetem 12 pályázata esetében nyílik meg a lehetőség arra, hogy társult tagként részt vegyen a Horizont Európa keretprogram kutatási együttműködéseiben és végezzen olyan nemzetközi kutatásokat, amelyek a társadalom és a gazdaság javát szolgálják.

Hirdetés

Az azonnali segítségére azért volt szükség, mert anélkül az érintett egyetemek nem tudnának a projektekben maradni, ugyanis májusban több kötelezettségvállalást érintő határidő is lejár. A források gyors biztosítása mellett abban is megegyeztek, hogy olyan támogató nyilatkozatot is kapnak az egyetemek, amelyek a konzorciumokban résztvevő európai partnereknek és egyetemeknek tudnak majd bemutatni.

Ennek eredményeként évtizedes kutatási együttműködéseket tudnak így folytatni, hiszen ezeket nagyon nehéz lenne újra felépíteni. A graduális hallgatók, doktorandusz hallgatók és posztgraduális kutatók érintettek, akik Magyarországon szeretnének nemzetközi minőségű kutatásokat végezni. Ezekhez pedig nagyon fontos, hogy részesei maradjon hazánk is ennek a nemzetközi kutatási hálózatnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.