Hirdetés
. Hirdetés

HPE Discover 2021 - Felügyeleti fények a felhőben

|

Mostani konferenciáján a gyártó többek között a szolgáltatásként használt infrastruktúra menedzseléséhez, hozzárendeléséhez, méretezéséhez és védelméhez jelentett be újabb megoldásokat.

Hirdetés

Pár kattintással intelligensen konfigurálható, automatikusan optimalizált felhőszolgáltatásokkal, a peremhálózatig érő, bizalmat nem előlegező architektúrával, igény szerint bekapcsolható szilíciummal újít a HPE GreenLake platformja. A gyártó éves konferenciáján az 5G, AI, HPC és más kritikus munkaterhelésekre szabott felhőszolgáltatások új katalógusát is bemutatta. Cikkünk a Computerworld magazin 2021. július 7-ei lapszámában jelent meg.

A HPE GreenLake platformján a szervezetek átalakíthatják, korszerűsíthetik és a felhő működési modelljére állíthatják át munkaterheléseiket a helyi, házon belüli vagy kolokációs partnernél levő adatközponttól kezdve a felhőkön át a peremhálózatig. Infrastruktúrájukat ezáltal egységesen, intelligensen és automatizáltan menedzselhetik, nagyobb agilitással többet hozhatnak ki adataikból, függetlenül attól, hogy azok hol találhatók a hibrid és többfelhős környezetben. - Felhőmodellre kell áttérniük minden környezetben, hogy állják a versenyt, ezt a vállalatok mára felismerték - mondta Antonio Neri, a HPE elnök-vezérigazgatója a cég június végén online eseményként megtartott éves konferenciáján. - A szilíciumtól kezdve a szoftveren át a biztonságig és a munkaterhelésekig ívelő fejlesztéseinkkel ismét növeljük GreenLake platformunk hatósugarát, hogy a szervezeteket gyorsabb digitális átalakuláshoz és jobb üzleti eredményekhez segítsük.

GreenLake felhőplatformjának négy évvel ezelőtti bejelentésekor a HPE elsőként kínált olyan felhőszolgáltatásokat a szerverekhez, tárolókhoz, hálózatokhoz és munkaterhelések optimalizálásához, amelyek a helyi adatközponti infrastruktúrában is elérhetővé tették a felhő as-a-service modelljét. A platformot ma már több mint 1200 nagyvállalati ügyfél használja és kilencszáznál több partner értékesíti világszerte. Legutóbbi pénzügyi negyedévében a GreenLake szolgáltatásokból származó, ismétlődő bevétele éves alapon 30 százalékkal, a megrendelések száma 41 százalékkal nőtt, mondta a HPE.

A nyilvános felhő agilitását és egyszerű használatát a helyi környezet erősségeivel - a teljes körű irányítással és rálátással, megfeleléssel - előnyösen ötvöző, hasonló megoldások mára minden vezető hardverszállító palettájára felkerültek, és a vállalatok gyorsan növekvő érdeklődése övezi őket. Az IDC előrejelzése szerint 2024-re a szervezetek az adatközponti infrastruktúra felét már as-a-service modellben, szolgáltatásként fogják használni, azaz klasszikus beszerzés helyett előfizetni, akár a költség fogyasztásarányos elszámolásával. A HPE mindenesetre azon dolgozik, hogy - korábbi ígérete szerint - 2022-re teljes portfólióját elérhetővé tegye GreenLake platformján.

GreenLake Lighthouse és Aurora

Mostani konferenciáján a gyártó többek között a szolgáltatásként használt infrastruktúra menedzseléséhez, hozzárendeléséhez, méretezéséhez és védelméhez jelentett be újabb megoldásokat.

Az üzleti igények dinamikus változása miatt a vállalatoknak nagy agilitásra kell szert tenniük a különböző munkaterhelések kezelésében, az informatikai erőforrások konfigurálásában és hozzárendelésében. A HPE GreenLake Lighthouse segítségével a felhasználók ehhez intelligens üzemeltetést alakíthatnak ki, könnyen és zökkenőmentesen futtathatnak és felügyelhetnek különböző munkaterhelésekre optimalizált megoldásokat. A Lighthouse infrastruktúrát a vállalatok a HPE GreenLake Central felületén keresztül érhetik el, ahol pár kattintással percek alatt új szolgáltatásokat vehetnek használatba igény szerinti helyszínen - adatközpontjaikban és permhálózatukon -, így nem kell a megrendelés átfutására, a szolgáltatások konfigurálására várniuk. A biztonságos, felhőalapú Lighthouse ugyanis a HPE Ezmeral szoftverével automatikusan optimalizálja a felhőszolgáltatásokat a különböző munkaterhelésekhez. Az informatikai erőforrásokat például a legnagyobb teljesítmény, a legkisebb költség, vagy a kettő egyensúlyának eléréséhez állítja be, annak függvényében, hogy a felhasználó milyen üzleti prioritásokat adott meg. Project Aurora néven a HPE bizalmat nem előlegező (zero-trust) architektúrát fejleszt GreenLake platformjához, amellyel az adatközponttól a felhőn át a peremhálózatig ívelő környezet mind összetettebb feladattá váló védelmét teszi könnyebbé. Az Aurora a GreenLake minden alkotóelemébe be fog épülni, hogy automatikusan és folyamatosan ellenőrizze és tanúsítsa a hardver, a keretrendszer, az operációs rendszerek, platformok és munkaterhelések integritását, beleértve a biztonsági munkaterhelések integritását is. Az Aurora képességeivel a fejlett fenyegetések felbukkanását másodpercek alatt észlelni fogja a szilíciumtól kezdve a felhőig, ami a vállalatoknak ma még átlagosan 28 napba telik, mondta a gyártó. A gyors reagálású Aurora révén a szervezetek elkerülhetik vagy minimalizálhatják majd az ilyen támadások - például adatszivárgás, jogosulatlan titkosítás, szellemi tulajdon sérülése - nyomán keletkező károkat.

Olyan nyílt forráskódú technológiákkal társítva az Aurorát, mint a SPIFFE és a SPIRE, a DevOps és a SecDevOps mérnöki csapatok folyamatosan ellenőrzött hardverben gyökerező azonosítókat adhatnak a munkaterheléseknek. A bizalmat nem előlegező architektúra elsőként a Lighthouse infrastruktúrában fog megjelenni, amit még ebben az évben további GreenLake felhőszolgáltatások követnek majd a HPE Ezmeral szoftverével együtt.

Processzormag kattintásra

A Discover 2021 konferencián mutatkozott be a HPE Compute Cloud Console integrált, felhőalapú felügyeleti szolgáltatás is, amellyel a vállalatok teljes informatikai környezetükben automatizálhatják a számítási feladatok kezelését. A GreenLake platformra épülő konzol az as-a-service modellre jellemző egyszerűséget viszi az infrastruktúra menedzselésébe, függetlenül attól, hogy a munkaterhelések hol futnak. Minthogy automatizálja a hozzárendelés és az életciklus-kezelés hagyományosan kézi vezérlésű feladatait, a Compute Cloud Console úgy gyorsítja fel az üzleti igények kiszolgálását, hogy közben az emberi hibákból eredő következetlenségnek is elejét veszi, mondta a gyártó. Az új konzol ugyanarra a bevált, biztonságos és mesterséges intelligenciával felruházott technológiára támaszkodik, amely az Aruba Central és a nemrég bejelentett Data Services Cloud Console alapjául szolgál. Előbbi több mint százezer vállalat egy milliónál több hálózati eszközét menedzseli, utóbbi pedig a tároláshoz ad szoftveralapú megoldást a felhőben. A Compute Cloud Console egyelőre az Egyesült Államokban érhető el, meghívásos alapon, de az év folyamán a HPE más régiókban is megjelenik a szolgáltatással.

GreenLake platformján kínált felhőszolgáltatásainak katalógusát is bővítette a HPE. Üzletkritikus munkaterhelések kiszolgálásához érhetők el újabb felhőszolgáltatások, amelyeket a gyártó többek között az egészségügyi, a pénzügyi és a távközlési szektor, az adat- és kockázatelemzés, a nagy teljesítményű feldolgozás (HPC) és a mesterséges intelligencia (AI) speciális igényei szerint, vertikálisan optimalizált.

- Iparágspecifikus, üzletkritikus munkaterhelések futtatásakor sem kellene elvárni, hogy a vállalatok válasszanak a felhő előnyei vagy a biztonság, a helyi adatközpontban tartott adatok és alkalmazások feletti teljes irányítás lehetősége között - mondta Keith White, a HPE alelnöke. - Akár biztonságos fizetési szolgáltatásokat működtetnek, akár minőségi betegellátást biztosítanak, a vállalatoknak teljesítményre és állóképességre egyaránt szükségük van. Munkaterhelés-specifikus megoldásainkkal ezért hibrid környezetekbe visszük a felhő élményét, de a nyilvános felhőben felmerülő költségek, kockázatok és komplexitás nélkül.

Szilícium igény szerint, mutatta be a konferencián a HPE új, fogyasztásalapú árazási modelljét, amelyben a vállalatok már processzormagok és nem felejtő memória szintjén is pár kattintással méretezhetik és optimalizálhatják az általuk használt kapacitást. Az Intellel közösen fejlesztett, Optane technológiára épülő Silicon on-Demand szolgáltatást használó vállalatok elfelejthetik a processzor-rendelést és -telepítést, mondta HPE, mert egy kattintással azonnal aktiválhatnak újabb kapacitást, így mindig annyi erőforrásért fizetnek, amennyit valóban használnak.

Hirdetés

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.