Hirdetés
. Hirdetés

HPE Discover 2021 - Felügyeleti fények a felhőben

|

Mostani konferenciáján a gyártó többek között a szolgáltatásként használt infrastruktúra menedzseléséhez, hozzárendeléséhez, méretezéséhez és védelméhez jelentett be újabb megoldásokat.

Hirdetés

Pár kattintással intelligensen konfigurálható, automatikusan optimalizált felhőszolgáltatásokkal, a peremhálózatig érő, bizalmat nem előlegező architektúrával, igény szerint bekapcsolható szilíciummal újít a HPE GreenLake platformja. A gyártó éves konferenciáján az 5G, AI, HPC és más kritikus munkaterhelésekre szabott felhőszolgáltatások új katalógusát is bemutatta. Cikkünk a Computerworld magazin 2021. július 7-ei lapszámában jelent meg.

A HPE GreenLake platformján a szervezetek átalakíthatják, korszerűsíthetik és a felhő működési modelljére állíthatják át munkaterheléseiket a helyi, házon belüli vagy kolokációs partnernél levő adatközponttól kezdve a felhőkön át a peremhálózatig. Infrastruktúrájukat ezáltal egységesen, intelligensen és automatizáltan menedzselhetik, nagyobb agilitással többet hozhatnak ki adataikból, függetlenül attól, hogy azok hol találhatók a hibrid és többfelhős környezetben. - Felhőmodellre kell áttérniük minden környezetben, hogy állják a versenyt, ezt a vállalatok mára felismerték - mondta Antonio Neri, a HPE elnök-vezérigazgatója a cég június végén online eseményként megtartott éves konferenciáján. - A szilíciumtól kezdve a szoftveren át a biztonságig és a munkaterhelésekig ívelő fejlesztéseinkkel ismét növeljük GreenLake platformunk hatósugarát, hogy a szervezeteket gyorsabb digitális átalakuláshoz és jobb üzleti eredményekhez segítsük.

GreenLake felhőplatformjának négy évvel ezelőtti bejelentésekor a HPE elsőként kínált olyan felhőszolgáltatásokat a szerverekhez, tárolókhoz, hálózatokhoz és munkaterhelések optimalizálásához, amelyek a helyi adatközponti infrastruktúrában is elérhetővé tették a felhő as-a-service modelljét. A platformot ma már több mint 1200 nagyvállalati ügyfél használja és kilencszáznál több partner értékesíti világszerte. Legutóbbi pénzügyi negyedévében a GreenLake szolgáltatásokból származó, ismétlődő bevétele éves alapon 30 százalékkal, a megrendelések száma 41 százalékkal nőtt, mondta a HPE.

A nyilvános felhő agilitását és egyszerű használatát a helyi környezet erősségeivel - a teljes körű irányítással és rálátással, megfeleléssel - előnyösen ötvöző, hasonló megoldások mára minden vezető hardverszállító palettájára felkerültek, és a vállalatok gyorsan növekvő érdeklődése övezi őket. Az IDC előrejelzése szerint 2024-re a szervezetek az adatközponti infrastruktúra felét már as-a-service modellben, szolgáltatásként fogják használni, azaz klasszikus beszerzés helyett előfizetni, akár a költség fogyasztásarányos elszámolásával. A HPE mindenesetre azon dolgozik, hogy - korábbi ígérete szerint - 2022-re teljes portfólióját elérhetővé tegye GreenLake platformján.

GreenLake Lighthouse és Aurora

Mostani konferenciáján a gyártó többek között a szolgáltatásként használt infrastruktúra menedzseléséhez, hozzárendeléséhez, méretezéséhez és védelméhez jelentett be újabb megoldásokat.

Az üzleti igények dinamikus változása miatt a vállalatoknak nagy agilitásra kell szert tenniük a különböző munkaterhelések kezelésében, az informatikai erőforrások konfigurálásában és hozzárendelésében. A HPE GreenLake Lighthouse segítségével a felhasználók ehhez intelligens üzemeltetést alakíthatnak ki, könnyen és zökkenőmentesen futtathatnak és felügyelhetnek különböző munkaterhelésekre optimalizált megoldásokat. A Lighthouse infrastruktúrát a vállalatok a HPE GreenLake Central felületén keresztül érhetik el, ahol pár kattintással percek alatt új szolgáltatásokat vehetnek használatba igény szerinti helyszínen - adatközpontjaikban és permhálózatukon -, így nem kell a megrendelés átfutására, a szolgáltatások konfigurálására várniuk. A biztonságos, felhőalapú Lighthouse ugyanis a HPE Ezmeral szoftverével automatikusan optimalizálja a felhőszolgáltatásokat a különböző munkaterhelésekhez. Az informatikai erőforrásokat például a legnagyobb teljesítmény, a legkisebb költség, vagy a kettő egyensúlyának eléréséhez állítja be, annak függvényében, hogy a felhasználó milyen üzleti prioritásokat adott meg. Project Aurora néven a HPE bizalmat nem előlegező (zero-trust) architektúrát fejleszt GreenLake platformjához, amellyel az adatközponttól a felhőn át a peremhálózatig ívelő környezet mind összetettebb feladattá váló védelmét teszi könnyebbé. Az Aurora a GreenLake minden alkotóelemébe be fog épülni, hogy automatikusan és folyamatosan ellenőrizze és tanúsítsa a hardver, a keretrendszer, az operációs rendszerek, platformok és munkaterhelések integritását, beleértve a biztonsági munkaterhelések integritását is. Az Aurora képességeivel a fejlett fenyegetések felbukkanását másodpercek alatt észlelni fogja a szilíciumtól kezdve a felhőig, ami a vállalatoknak ma még átlagosan 28 napba telik, mondta a gyártó. A gyors reagálású Aurora révén a szervezetek elkerülhetik vagy minimalizálhatják majd az ilyen támadások - például adatszivárgás, jogosulatlan titkosítás, szellemi tulajdon sérülése - nyomán keletkező károkat.

Olyan nyílt forráskódú technológiákkal társítva az Aurorát, mint a SPIFFE és a SPIRE, a DevOps és a SecDevOps mérnöki csapatok folyamatosan ellenőrzött hardverben gyökerező azonosítókat adhatnak a munkaterheléseknek. A bizalmat nem előlegező architektúra elsőként a Lighthouse infrastruktúrában fog megjelenni, amit még ebben az évben további GreenLake felhőszolgáltatások követnek majd a HPE Ezmeral szoftverével együtt.

Processzormag kattintásra

A Discover 2021 konferencián mutatkozott be a HPE Compute Cloud Console integrált, felhőalapú felügyeleti szolgáltatás is, amellyel a vállalatok teljes informatikai környezetükben automatizálhatják a számítási feladatok kezelését. A GreenLake platformra épülő konzol az as-a-service modellre jellemző egyszerűséget viszi az infrastruktúra menedzselésébe, függetlenül attól, hogy a munkaterhelések hol futnak. Minthogy automatizálja a hozzárendelés és az életciklus-kezelés hagyományosan kézi vezérlésű feladatait, a Compute Cloud Console úgy gyorsítja fel az üzleti igények kiszolgálását, hogy közben az emberi hibákból eredő következetlenségnek is elejét veszi, mondta a gyártó. Az új konzol ugyanarra a bevált, biztonságos és mesterséges intelligenciával felruházott technológiára támaszkodik, amely az Aruba Central és a nemrég bejelentett Data Services Cloud Console alapjául szolgál. Előbbi több mint százezer vállalat egy milliónál több hálózati eszközét menedzseli, utóbbi pedig a tároláshoz ad szoftveralapú megoldást a felhőben. A Compute Cloud Console egyelőre az Egyesült Államokban érhető el, meghívásos alapon, de az év folyamán a HPE más régiókban is megjelenik a szolgáltatással.

GreenLake platformján kínált felhőszolgáltatásainak katalógusát is bővítette a HPE. Üzletkritikus munkaterhelések kiszolgálásához érhetők el újabb felhőszolgáltatások, amelyeket a gyártó többek között az egészségügyi, a pénzügyi és a távközlési szektor, az adat- és kockázatelemzés, a nagy teljesítményű feldolgozás (HPC) és a mesterséges intelligencia (AI) speciális igényei szerint, vertikálisan optimalizált.

- Iparágspecifikus, üzletkritikus munkaterhelések futtatásakor sem kellene elvárni, hogy a vállalatok válasszanak a felhő előnyei vagy a biztonság, a helyi adatközpontban tartott adatok és alkalmazások feletti teljes irányítás lehetősége között - mondta Keith White, a HPE alelnöke. - Akár biztonságos fizetési szolgáltatásokat működtetnek, akár minőségi betegellátást biztosítanak, a vállalatoknak teljesítményre és állóképességre egyaránt szükségük van. Munkaterhelés-specifikus megoldásainkkal ezért hibrid környezetekbe visszük a felhő élményét, de a nyilvános felhőben felmerülő költségek, kockázatok és komplexitás nélkül.

Szilícium igény szerint, mutatta be a konferencián a HPE új, fogyasztásalapú árazási modelljét, amelyben a vállalatok már processzormagok és nem felejtő memória szintjén is pár kattintással méretezhetik és optimalizálhatják az általuk használt kapacitást. Az Intellel közösen fejlesztett, Optane technológiára épülő Silicon on-Demand szolgáltatást használó vállalatok elfelejthetik a processzor-rendelést és -telepítést, mondta HPE, mert egy kattintással azonnal aktiválhatnak újabb kapacitást, így mindig annyi erőforrásért fizetnek, amennyit valóban használnak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.