Hirdetés
. Hirdetés

Intelligens infrastruktúra modern adatközpontokba

|

A DellEMC beépített mesterséges intelligenciával emeli új szintre az infrastruktúra teljesítményét és felügyeletét, az adatközponttól a felhőkön át a kliens környezetig. A Las Vegasban zajló Dell Technologies World konferencián bejelentett megoldásokkal a vállalatok felgyorsíthatják digitális átalakulásukat.

Hirdetés

Informatikai környezetének modernizálása nélkül vállalatuk el fogja veszíteni versenyképességét, mondta az IT döntéshozók 81 százaléka a globális felmérés során, amelyet a Dell EMC és az Intel megbízásából az ESG készített. A négy ezer, megkérdezett vezető válaszaiból azonban kiderült az is, hogy a szervezetek több mint 60 százaléka küzd a digitális átalakítás nehézségeivel. Las Vegasban április 30. és május 3. között megrendezett Dell Technologies World 2018 konferenciáján a Dell EMC infrastruktúra megoldások új generációját jelentette be, amelyek megkönnyítik a digitalizáció gyakorlati megvalósítását - és ebben meghatározó szerepet játszik a beépített mesterséges intelligencia, amelyet Michael Dell, a Dell Technologies alapító vezérigazgatója a 129 országból több mint 14 ezer résztvevőt vonzó esemény nyitó előadásában az üzleti innováció rakétamotorjának nevezett.

Hirdetés

Las Vegasban jelentette be a Dell EMC új, 14. generációs, négyfoglalatos PowerEdge szervereit, amelyek az Intel rendkívül nagy teljesítménysűrűséget adó - akár 112 CPU magot tartalmazó - Xeon Scalable processzoraira épülnek, és masszív, 6 terabájtig méretezhető memóriával, NVMe (non-volatile memory express) interfészen keresztül közvetlenül csatlakoztatott memóriamodulok nagy számával minimalizálják a késleltetést. A PowerEdge R940xa szerverekkel a vállalatok üzletkritikus alkalmazásaik adatbáziasait gyorsíthatják fel saját adatközpontjukban, így elkerülhetik a nyilvános felhőre jellemző költségeket és biztonsági, illetve megfelelési kockázatokat, míg a PowerEdge R840 kiszolgálókat az adatbázison belüli elemzések futtatására hegyezte ki a Dell EMC.

Michael Dell a Dell Technologies World 2018 nyitó előadásában

A konferencián debütált a Dell EMC eddigi leggyorsabb, tisztán flash alapú tárolómegoldása, a PowerMax, amely a gépi tanulás (machine learning) révén autonóm módon menedzseli magát. Beépített ML motorjával - a gyártó mérései alapján - tárolótömbönként 40 millió adatkészletet elemez valós időben, és a minták felismerésével, a prediktív analitika módszereivel 6 milliárd döntést hoz naponta a teljesítmény és a hatékonyság automatikus optimalizálására, miközben deduplikációs és tömörítő technológiáival 5:1 arányban csökkenti a tárolt adatmennyiséget, és 40 százalékkal mérsékeli az energiafogyasztást. Erről az ML motorról még sokat hallhatunk a jövőben, mert a Dell EMC tervezi, hogy a továbbiakban egyre több, intelligens infrastruktúra megoldásába fogja beépíteni.

Fontos frissítést kapott a Dell EMC XtremIO X2 horizontálisan bővíthető (scale-out), flash alapú tárolómegoldása az XIOS operációs rendszer új, 6.1-es verziójával. Továbbfejlesztett replikációs képességeivel az X2 csak az új, illetve megváltoztatott, egyedi adatokat továbbítja a katasztrófatűrő megoldás részeként kialakított, távoli adatközpontba, így - a Dell EMC tesztjei alapján - 75 százalékkal vagy még ennél is nagyobb mértékben csökkenti a szükséges sávszélességet a nagy kiterjedésű hálózatokban, és akár 38 százalékkal kisebb tárolókapacitás is elegendő lehet az adatok helyreállításához, ami a megnövelt hatékonyság mellett 30 másodperc alatt megtörténik. A Dell EMC az X2 belépő szintű modelljét is bejelentette, amely a tárolómegoldás előző nemzedékéhez mérten 55 százalékkal kevesebbe kerül.

Megújultak a Dell EMC VMware-rel közösen fejlesztett VxRail és VxRack hiperkonvergens infrastruktúra (HCI) megoldásai is. A VxRail appliance többek között NVMe és 25 Gbps-os hálózati technológiákkal gyorsítja fel az adatok és az alkalmazások elérését, a VxRail hardverére és a 14. generációs PowerEdge szerverekre épülő VxRack szoftveralapú adatközponti (SDDC) rendszer pedig a teljesítmény növelése mellett egyszerűsíti a felügyeletet. Mindkét megoldás megkönnyíti a VMware alapú magán-, hibrid és sokfelhős környezetek kialakítását és működtetését.

Nem véletlen, hogy a HCI rendszerek igen keresettek a piacon. Szállítóik az International Data Corporation (IDC) adatai szerint tavaly 64,5 százalékkal 3,7 milliárd dollárra növelték bevételeiket, a konvergens rendszerek piacán ez a leggyorsabban bővülő szegmens. A szállítók mezőnyét a Dell EMC vezeti, miután 2017-ben 145 százalékos bevételnöveléssel 27,1 százalékos piaci részesedést ért el.

Előzetest mutatott a Dell EMC a konferencián modern adatközpontokba tervezett PowerEdge MX moduláris infrastruktúra megoldásából. A nagy mértékű virtualizáláshoz, szoftveralapú tárolókhoz és hálózatokhoz, valamint nagy adattömegek elemzésére szolgáló, analitikai környezetek kialakításához konfigurációs rugalmasságot adó PowerEdge MX az év második felében kerül forgalomba.

Megjelent eközben a gépi tanulás képessége a kliens eszközökben is - a Dell a konferencia előtt mutatta be Dell Precision Optimizer 5.0 megoldását, amely a nagyobb teljesítmény érdekében automatikusan finomhangolja a Dell Precision munkaállomásokon futó alkalmazásokat. A Precision Optimizer a háttérben adatokat gyűjt az alkalmazások viselkedéséről, és a gépi tanulás modelljeit használva automatikusan finomhangolja a rendszer beállításait, amivel - a Dell EMC saját mérései szerint - akár 394 százalékos teljesítménynövekedés is elérhető szoftverszállítók szabványos alkalmazásainak futtatásában és egyedi programkódok végrehjatásában egyaránt.

Las Vegasban a Dell EMC VDI Complete megoldásainak frissítését is bejelentette, amelyek immár a 14. generációs PowerEdge szervereket is tartalmazzák a desktop környezetek végponttól végpontig terjedő virtualizálásához. Az új, Dell Wyse 5070 vékony kliensek pedig nem kevesebb mint 1600 konfigurációs változatban, támogatott operációs rendszerek és perifériák sorával - többek között 4k felbontású kijelzőkkel - segítik a kliens oldal, a munkakörnyezet modernizálását.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.