Hirdetés
. Hirdetés

IPCEI CIS - A 'Bajnokok Ligájában' a 4iG és az E-Group

|

Az Európai Bizottság kiemelt fontosságú európai érdeket szolgáló projekteknek minősítette a 4iG Nyrt. és az E-Group ICT Sofware Zrt. felhőipari innovációit.

Hirdetés

Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint 19 felhőipari projekt kapta meg az IPCEI-minősítést, köztük olyan óriáscégek, mint a német SAP, Deutsche Telekom és Siemens; a francia Orange; a spanyol Telefónica. Ehhez a felhőipari elit klubhoz csatlakozik most a két magyar cég: a 4iG Nyrt. és az E-Group ICT Sofware Zrt. - jelentette be a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).

Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár üdvözölte az Európai Bizottság döntését és gratulált a két magyar gazdasági társaságnak. Kiemelte: "a felhőipar dinamikusan növekszik, szakértői előrejelzések szerint 5 éven belül 700 milliárd dolláros bővülés előtt áll globálisan. Az IPCEI-minősítést elnyerő cégek a szektor "Bajnokok Ligáját" jelentik. "Közös sikerünk, hogy a két cég a Gazdaságfejlesztési Minisztérium aktív szerepvállalása mellett lett ennek az elit klubnak a tagja" - tette hozzá az államtitkár.

Hirdetés

A Közös Európai Érdeket Képviselő Fontos Projektek (IPCEI) olyan nemzetközi együttműködésen alapuló iparfejlesztési kezdeményezések, melyek a közös európai piac globális versenyképességi lemaradásait, és stratégiai kitettségeit orvosolják.

A 4iG Nyrt. "Digital Trust Service" nevű projektje egy blockchain alapú adathitelesítési platform; az E-Group ICT Sofware Zrt. "FedEU.ai" nevű projektje pedig az MI technológia globális kihívására - az adatokhoz tömeges hozzáférés és feldolgozás biztonsága - ad megoldást, írta a GFM.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.