Hirdetés
. Hirdetés

Itt az új, ChatGPT-szerű mesterséges intelligencia Wordben, PowerPointban és Outlookban

|

A Microsoft hamarosan bemutatja.

Hirdetés

Satya Nadella vezérigazgató azt szeretné, ha a szoftveróriás keményen nyomulna az MI területén, ezért a Microsoft az MI-bejelentések évére készül.

A Microsoft arra készül, hogy bemutassa, hogyan alakítja át új, ChatGPT-szerű mesterséges intelligenciája az Office termelékenységi alkalmazásait. Miután a hét elején bejelentette és bemutatta Prometheus modelljét az új Bing keresőmotorjában, a Microsoft most arra készül, hogy megmutassa, miként terjed ki ennek hatása az olyan alapvető alkalmazásokra, mint a Word, a PowerPoint és az Outlook.

A Microsoft terveit ismerő források a The Verge-nek elmondták, hogy a vállalat arra készül, hogy az elkövetkező hetekben részletezze az OpenAI nyelvi MI-technológiájának és Prometheus Modeljének integrálására vonatkozó termelékenységi terveit. A szoftveróriás márciusra tervez egy bejelentést, amely rávilágít, hogy a Microsoft milyen gyorsan szeretné újra feltalálni a keresést és a termelékenységi alkalmazásait az OpenAI-beruházások révén.

A The Information korábban arról számolt be, hogy a GPT modelleket tesztelték az Outlookban a keresési eredmények javítása érdekében, emellett az e-mailekre adott válaszokat javasló funkciókat és a Word-dokumentum integrációt is kipróbálták a felhasználók íráskészségének javítása érdekében. A Microsoft a minap jelentette be az új generatív AI-élményt a Microsoft Viva Salesben. Ez az Azure OpenAI szolgáltatást és a GPT-t használja az értékesítési e-mailek létrehozásához, és hasonló a Microsoft által az Outlookban tesztelt néhány funkcióhoz.

Hirdetés

A Microsoft új Prometheus modellje (amely egy következő generációs OpenAI-modellen alapul) már átalakította a Bing webes kereséseket. A következő lépések során ezt a funkciót integrálni fogják a Microsoft Office alapalkalmazásaiba és a Teams-be, és tesztelik, hogy mennyire magabiztos a cég az MI-vel kapcsolatos munkájában. Technikailag már most is használható a Prometheus Model az Office webes alkalmazásokon belül, köszönhetően a Microsoft Edge böngésző Bing oldalsávjába való integrációjának.

Ez az oldalsáv tartalmaz egy kompozíciós lapot, amely korai előzetest ad a Microsoft által a Word és az Outlook számára tesztelt munka egy részéből. A Microsoft a források szerint dolgozik a PowerPoint grafikonok és grafikák létrehozásának módján is. A Bing már most is képes táblázatok és diagramok generálására az alapvető adatokhoz, de ezek átalakítása prezentációkhoz vagy akár Excelben való felhasználáshoz szükséges vizuális grafikákká logikus következő lépés.

A Microsoft főleg a Google miatt halad gyorsan ezzel az integrációval. A The Verge forrásai szerint a Microsoft eredetileg február végére tervezte az új Bing AI bevezetését, de a dátumot erre a hétre tolta előre, éppen akkor, amikor a Google a saját bejelentéseire készült. A Google aztán egy nappal a Microsoft eseménye előtt egy nappal jelentette be a ChatGPT riválisát, a Bardot.

Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója nagyon szeretné, ha a szoftvergyártó vezető szerepet játszana a mesterséges intelligencia területén, és ellensúlyozná a rivális Google esetleges válaszlépéseit. Sőt, annyira szeretné, ha a Microsoft ebbe az irányba nyomulna, hogy korán érkezett a vállalat kedd reggeli Bing AI-rendezvényére. Bár az eseményt pontosan 10 órára tervezték, Nadella 20 perccel korábban akart kezdeni. Végül Nadella két perccel az eredeti 10 órai kezdési időpont előtt jelent meg a színpadon.

A Microsoft több vezetője is biztos benne, hogy a Bing AI és a produktivitási alkalmazásokba való közelgő integrációval a Google előtt járnak. Ugyanakkor óvatosak is, és figyelmeztetik a munkatársakat, hogy vigyázzanak a riválisokkal, akik ugyanúgy megpróbálják megzavarni a termelékenységi üzletágukat, ahogyan a Microsoft a Google keresési üzletágát.

Nadella a Microsoft termékeiben a mesterséges intelligenciát a ChatGPT-re adott fogyasztói reakciók miatt erőlteti. A UBS elemzői úgy becsülik, hogy a ChatGPT mindössze két hónap után elérte a 100 millió havi aktív felhasználót. A Bing várólistájára 48 óra alatt több mint 1 millióan iratkoztak fel, és a Bing csütörtökön a harmadik legnépszerűbb alkalmazás volt az App Store-ban az Egyesült Államokban.

A Microsoft 2023 folyamán szeretné megragadni a mesterséges intelligencia lehetőségét, és felszabadítani a Prometheus modell néhány olyan funkcióját és erejét, amelyekről eddig még nem beszélt nyilvánosan. Az év hátralévő részében az MI várhatóan az egész technológiai iparág nagy divatszava lesz, mivel a Microsoft és a Google csatát indít a keresés és az MI jövőjéért.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.