Hirdetés
. Hirdetés

Kiterjesztett valóság koalíció alakult az Infotéren

|

Az ilyen típusú technológiák fejlesztésének támogatására alapították.

Hirdetés

A kiterjesztetett valóság technológiák fejlesztésére és a munka összehangolására egyetemek, cégek, nagyvállalatok részvételével megalakult az XR Koalíció - jelentette be Kovács Gergely, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet kutatója, innovációs menedzsere kedden Balatonfüreden, a 14. balatonfüredi Infotér Konferencián.

A koalíció összeköti a szakértőket, az ipari szereplőket és a kormányzatot, így segítve a technológia gazdasági hasznosulását, például a kereskedelem, az oktatás vagy az egészségügy területén - hangsúlyozta Kovács Gergely. Elmondása szerint az Extended Reality (XR) technológiák révén lehetővé válik a valós és a virtuális világ közötti kölcsönhatás, példaként említette a virtuális szemüvegeket.

Porkoláb Imre, a Honvédelmi Minisztérium védelmi innovációért felelős miniszteri biztosa azt hangsúlyozta, hogy az XR technológia a következő három évben rohamos fejlődésnek indul majd. Kiemelte a technológia jelentőségét a katonai oktatás és logisztika területén. Jelezte, hogy a koalíció 18 taggal alakult, a jövőben nemzetközi partnerek közreműködésére is számítanak.

Szolnoki Szabolcs, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium technológiáért felelős helyettes államtitkára fontos versenyképességi faktornak nevezte a koalíció létrejöttét, és támogatásáról biztosította a tagokat. A háromnapos 14. Infotér Konferencián 17 téma került napirendre 120 előadó tolmácsolásában. Szerdán egyebek mellett a mesterséges intelligencia, csütörtökön a kiberbiztonság és a körforgásos gazdaság volt a téma.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.