Hirdetés
. Hirdetés

Közel 400 millió forint érkezhet hazánkba a blokklánc-technológia fejlesztésére

|

Magyarország Európa blokklánc-fejlesztéseinek fősodrába kerül.

Hirdetés

Összesen három európai pályázaton lett nyertes a Magyarországi Blockchain Koalíció számára szakértői hátteret biztosító Neumann Nonprofit Közhasznú Kft., a közvetlen brüsszeli finanszírozású Digitális Európa Program keretében. Ez a technológiafejlesztés területén egyedülálló siker, amely révén 1 millió euró (azaz közel 400 millió forint) érkezhet hazánkba a blokklánc technológia fejlesztésére.

Fábián Gergely iparpolitikáért felelős államtitkár kiemelte, hogy "Magyarországnak élen kell járnia a legfejlettebb technológiák bevezetésében, így minden kezdeményezést támogatunk, amely a blokklánc technológia fejlesztés és tesztelés élvonalába repíti hazánkat. Az EU az Európai Blokklánc Partnerség keretében világszinten kíván vezető szerepet betölteni a blokklánc-technológiában, Magyarország pedig ennek a törekvésnek aktív és innovatív részese kíván lenni a következő években".

Hirdetés

Az adatokba vetett bizalom kiépítésével a blokklánc technológia lehetővé teszi az emberek és szervezetek számára az információk megosztásának és az online tranzakciók lebonyolításának forradalmasítását. A három nyertes projekt kiemelten területeken valósít meg pilotokat: így az élelmiszerbiztonság, a diplomák európai elismerése, és az új európai digitális identitás (eID) tesztelése vonatkozásában, ezáltal hozzájárulva Európa és Magyarország versenyképességének növeléséhez, a technológia biztonságosabbá tételéhez.

"A Blockchain Koalíció pontosan ezért jött létre 2022 márciusában, hogy Magyarország a nemzetközi stratégiai térben értékelhető pozíciókat szerezzen és kezdeményezően vegyen részt az európai blokklánc technológiai fejlesztésekben és tesztelésekben, a versenyképességi, biztonsági, illetve a szuverenitási kérdések megválaszolásában egyaránt. Ezt teszi lehetővé ez a három nyertes projekt is, ahol Európa legmeghatározóbb szervezeteivel, kutatóival kerültünk egy csapatba" - jegyezte meg Czeglédi Tamás, a Koalíció szakmai vezetője, aki a pályázatok szakmai előkészítését is irányította.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.