Hirdetés
. Hirdetés

Legyen ott a legjobbkor, a legjobb helyen - HOUG 2022

|

Két év elteltével ismét megrendezi konferenciáját a hazai informatikai piac ikonikus felhasználói szervezete.

Hirdetés

Az Oracle Felhasználók Magyarországi Egyesülete (HOUG) több mint 25 éve tartja minden tavasszal több száz főt vonzó rendezvényét, amelyen az új trendekről, legfrissebb megoldásokról és legizgalmasabb hazai esettanulmányokról tájékozódhat a szakma. Az elmúlt két évben ugyan a szervezet online vagy hibrid formában igyekezett minél többet megtartani programjaiból, de a személyes találkozás lehetősége extra vonzerőt kölcsönöz az idei, siófoki rendezvénynek 2022. május 17-18-án.

Nagy feladat közel két év technológiai újdonságait és legérdekesebb hazai felhasználási eseteit bemutatni két napban, különösen ha az a két év a digitalizáció felgyorsulásáról, az online funkciók bővüléséről és a felhasználói igények ugrásszerű növekedéséről szól. A HOUG konferencia mégis erre vállalkozik, plenáris előadások és számos szekció keretében.

Hirdetés

Kiemelt témák lesznek az adatkezelés és adatbiztonság, új felhő infrastruktúra funkciók, az analitika és gépi tanulás, middleware újdonságok. Az iparágak közül az államigazgatás és a pénzügy kap külön szekciót, az Oracle University pedig egy teljes délutánt szán a digitális oktatóanyagok bemutatására és gyakorlati workshopokra microservice tesztelés, Oracle SQL hangolás és egyéb témákban.

A világjárvány a távmunka és különféle szolgáltatások online térbe helyezését eredményezte, a digitális világ kulcsfontosságúvá vált a vállalkozások és közintézmények számára egyaránt. Az is alapvető elvárás mára, hogy a termékek és szolgáltatások bárhol, bárki számára elérhetők, az informatikai erőforrások pedig rugalmasan bővíthetők legyenek. Ezért is kerültek egyre inkább az érdeklődés középpontjába a felhőalapú megoldások. Az Oracle az elmúlt két évben több mint 10 új felhőrégiót nyitott világszerte, és a tervek szerint ezek száma 44-re bővül 2022 végére. Az Oracle egyedülálló módon üzleti alkalmazások és infrastruktúra-szolgáltatások teljes portfólióját is kínálja felhőjében, és ezek között hozzáférést biztosít a legújabb, feltörekvő technológiákhoz is, mint például az autonóm adatbázisok, az MI és a blokklánc.

Az Oracle felhő újdonságokról és alkalmazásukról részletesen szó lesz olyan előadásokban, mint az "Oracle Cloud 2022-ben", vagy "A leggyakoribb felhasználási esetek Oracle felhőben", de emellett konkrét eseteket is megismerhet a hallgatóság.

A Radar Payments például globális ügyfélkört kiszolgáló pénzügyi szolgáltató, amelynek hat országban vannak irodái, köztük a vezető informatikai központ Magyarországon. A cég olyan ún. white-label szolgáltatást kínál, ami lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy egyszerűen adhassanak hozzá fizetési funkciókat saját pénzügyi szolgáltatási megoldásukhoz. A cég növekvő ügyfélköre naponta több millió tranzakciót hajtott végre, így rendkívül rugalmas környezetre volt szüksége. Előadásukban elmondják, miért választották és hogyan használják az Oracle Cloud infrastruktúrát és hogyan lettek segítségével a régió egyik leggyorsabban növekvő pénzügyi szolgáltatója.

Az Oracle stratégiájának az is fontos eleme, hogy ügyfeleinek rugalmas opciókat kínáljon arra nézve, hogy hol tartják és hogyan férnek hozzá adataikhoz. Ennek kulcsa az Oracle Exadata platform, amely elérhető a nyilvános felhőben, a cloud@customer verzióban és helyben telepítve is. A Fortune 100 vállalatok 87%-a, valamint több ezer kisebb vállalkozás támaszkodik az Oracle Exadata-ra az üzletileg kritikus rendszereinek futtatásához. Magyarországon is több vállalat használ Exadata-t, közülük a konferencián meghallgatható például az MKB Bank mellett az Allianz esettanulmánya, valamint áttekintő előadások az Oracle Exadata és a biztonság, illetve teljesítményfokozás szemszögéből.

A pénzügyi szekcióban három nagy bank számol be az adatvagyon-kezelésének modernizációjáról: a K&H Bank, a fent említett MKB és az OTP Bank. Az Államigazgatási szekcióban szó lesz a NISZ-ben 2017-ben létrejött kormányzati privát felhővel kapcsolatban (KAK2) az Oracle által kidolgozott Kormányzati Digitális Platform licencelésről, ami tovább bővült a Robotzsaru és az ingatlan-nyilvántartási rendszerekkel.

És semmiképpen nem maradhat ki a biztonság témája, amelyet több előadás is tárgyal, többek között a korszerű kibervédelem, a "zero trust" megközelítés és az autonóm adatbázisok biztonsága szempontjából is.

A HOUG egyesület a konferenciára idén is több száz látogatót vár, akik szakmai információk mellett új kapcsolatokkal és kellemes társasági élményekkel is gazdagodhatnak. A program és jelentkezés megtalálható a houg.hu weboldalon.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.