Hirdetés
. Hirdetés

Megfogalmazta első ajánlásait az Energia21 kezdeményezés

|

Gondoskodni kell a zöldenergia tárolásához kapcsolódó tevékenységek folyamatos és rendszerszintű monitorozásáról, környezeti hatásainak méréséről.

Hirdetés

A frissen megalakult Energia21 kezdeményezés megfogalmazta első ajánlásait a kormány számára a zöldenergiára való áttéréshez, az első ajánlások a zöldenergia tárolása témakörében születtek - közölte az Energia21.

A tájékoztatásuk szerint az ajánlások fókuszában a környezeti biztonság áll. A zöldenergia tárolásnak minden esetben a környezet védelmét szem előtt tartva kell megvalósulnia, nem veszélyeztetheti társadalmat. Meg kell védeni a természeti erőforrásokat, ehhez az ajánlások között kiemelték: javasolják a már meglévő hazai technológiák gyakorlati alkalmazását a zöldenergia-tárolás környezeti hatásainak csökkentése érdekében. Továbbá szükséges a technológiák folyamatos fejlesztésének ösztönzése.

Az Energia21 ajánlása szerint gondoskodni kell a zöldenergia tárolásához kapcsolódó tevékenységek folyamatos és rendszerszintű monitorozásáról, környezeti hatásainak méréséről. A mérésekhez kapcsolódó információk rendszerezett gyűjtéséről, a gyűjtések eredményeinek Magyarország polgárai számára történő közzétételéről. Ezt a tevékenységet olyan független egyetemi központoknak kell végezni, ahol a megfelelő erőforrások és szakmai tudás garantálni tudják a terület hosszú távú környezeti biztonságát - közölték.

Hirdetés

Ennek érdekében javasolják létrehozni a Közcélú Környezeti Monitoring és Laborhálózatot és a Közcélú Zöldenergia Kompetencia Központot - írták.

A szervezet ajánlása szerint a német gyakorlatban alkalmazott környezeti kibocsátási és környezetminőségi előírásoknál lazább előírásokat ne lehessen alkalmazni. A határértékeket megsértőkkel szemben szigorú, erőteljes szankciókat szükséges alkalmazni az előírások betartatásának érdekében.

Az Energia 21 szerint a zöldenergia a magyar gazdaság jövője. A fenti pontok teljesülése garanciát jelent arra, hogy a környezet védelmével együtt nyertese legyen Magyarország a zöld átállásnak gazdasági értelemben.

"Felelősséget érzünk abban, hogy ennek a kommunikációjában részt vegyünk, ezért országszerte tájékoztató események szervezését fogjuk megkezdeni" - írták.

Az Energia21 kezdeményezés 21 közéleti és szakmai személyiség részvételével és Palkovics László vezetésével indult el. Céljuk, hogy támogassák és felgyorsítsák Magyarország zöldenergiára való átállását.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.