Hirdetés
. Hirdetés

Mesterséges intelligencia elemzi az alkalmazottakat az SAP HR szoftverében

|

A most bemutatott modulok integrálják az adatokat, a gépi tanulást és a mesterséges intelligenciát, hogy a szervezetek jobban megismerjék a foglalkoztatottjaikban rejlő képességeket.

Hirdetés

Rejtett tehetségek felfedezése, új kihívásokhoz legalkalmasabb csapatok felépítése, integrált tehetséggondozási stratégiák felállítása és még sok más HR feladat kap digitális támogatást az SAP SuccessFactors Human Experience Management (HXM) Suite nemrégiben bemutatott új moduljai által.

Az új fejlesztésekkel az SAP SuccessFactors HXM Suite egy teljeskörű tehetségfejlesztési rendszert biztosít a szervezetek számára, hogy azok adatalapú döntések segítségével irányítsák, motiválják és fejlesszék az embereiket, csapataikat. A most bemutatott modulok integrálják az adatokat, a gépi tanulást és a mesterséges intelligenciát, hogy a szervezetek jobban megismerjék a foglalkoztatottjaikban rejlő képességeket, és olyan információhoz juttassák a HR szakembereket, amik birtokában a szervezet igényei jobban kiszolgálhatók.

A következő fejlesztések 2022 negyedik negyedévében lesznek elérhetők az SAP SuccessFactorsban:
- A Skill Ontology egyfajta készség-mérleg, mely a gépi tanulást és az automatizálást használja a munkatársak készségeinek elemzésére. A szerepük, felelősségi körük, tapasztalataik és eredményeik alapján elemzi a dolgozókat, így nyújtva átfogó képet a szervezetben felhalmozott készségekről.
- A Growth Portfolio a növekedési lehetőségek áttekintését biztosítja. Ez a munkavállaló egyedi tulajdonságainak dinamikus könyvtára, külön követve a készségeket, erősségeket, munkastílust, hobbit és célkitűzéseket - egy komplex "én-modellt" adva a dolgozóról.
- A Dynamic Teams lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy létrehozzák, nyomon kövessék, mérjék és optimalizálják a hagyományos hierarchián kívül létező csapatok eredményeit. Az SAP SuccessFactors Performance & Goals megoldást használó szervezetek objektív kulcseredményeket rendelhetnek a csapatokhoz, hogy nyomon követhessék az előrehaladást és mérhessék a sikert. Emellett az SAP SuccessFactors Opportunity Marketplace megoldáson belül a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia segítségével a személyes fejlődés még igazságosabbá válik, hiszen nem a szervezeten belüli ismeretségek, hanem a saját képességek megléte révén kaphat felkérést csapatokba a munkavállaló.

Hirdetés

Az SAP SuccessFactors Opportunity Marketplace modullal együtt ezek a megoldások biztosítják azt az információt és alkalmazkodóképességet, amely szükséges ahhoz, hogy a vállalatok képzettebb, agilisabb munkaerőt és igazságosabb lehetőségeket építsenek ki. Ezekkel a fejlesztésekkel a dolgozókról alkotott profil sokkal alkalmasabb lesz az ajánlások egyénre szabásához, hiszen az egyes személyek teljes énjét tükrözik, nem csak a készségeiket. A HR felülemelkedhet a hagyományos struktúrákon, hogy a munkaköri leírások helyett a készségeken alapuló munkát támogassa - segítve a szervezeteket olyan sokszínű csapatok kialakításában, amelyek jobb eredményeket tudnak elérni, miközben a gyakorlati tapasztalatokon keresztül felgyorsítják az előmenetelt és a személyes fejlődést.

"A szervezetek akkor gyarapodnak, ha az ott dolgozók elkötelezettek a karrierjük iránt, megfelelően képzettek, testhezálló megbízatást kapnak és a közösség támogatását tudhatják maguk mögött. A nagy létszámú szervezetekben azonban különösen nehéz átfogó képet kapni a munkaerőben meglévő készségekről vagy az emberek ambícióiról. Az SAP SuccessFactors piacvezető HR-stratégiai szoftverünk ezekkel a fejlesztésekkel elébe megy azoknak a kihívásoknak, amikkel a jövő vállalatai szembenéznek. Elmosódnak a határok a foglalkozások és a szakmák között, szinte definiálhatatlanok, hogy egyes posztokra milyen ember az ideális jelölt, ezek a modulok viszont a rátermettség, a tapasztalat, a hozzáállás, a készségek, az elkötelezettség és még megannyi más paraméter magasan automatizált mérésével és elemzésével támogatják a szervezet céljait" - magyarázza Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója a frissen bemutatott fejlesztések indítékát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.