Hirdetés
. Hirdetés

Mesterséges Intelligencia Tudásközpontot hoz létre a Microsoft a GDE-n

|

Stratégiai együttműködést kötött a Gábor Dénes Egyetem és a Microsoft Magyarország.

Hirdetés

A Gábor Dénes Egyetem és a Microsoft Magyarország együttműködési megállapodást kötött az egyetem tanévnyitó és diplomaátadó ünnepségén szeptember elsején, amelynek célja a felek kölcsönös értékteremtő tevékenységének hosszú távú támogatása, a vállalat minőségi képzési rendszereinek, illetve mesterséges intelligencia megoldásainak felhasználása, valamint a digitális transzformáció megvalósítása a felsőoktatásban - közölte az egyetem.

Az intézmény egyre nagyobb szerepet szán az oktatásban és a képzési rendszereiben a mesterséges intelligenciának.

Az együttműködési megállapodást a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója Szabó Péter és a Gábor Dénes Egyetem elnöke Dietz Ferenc írta alá. A megállapodás célja, hogy hosszú távon támogassák egymás szakmai tevékenységét, felhasználják a Microsoft minőségi képzési rendszereit, mesterséges intelligencia megoldásait, valamint megvalósítsák a digitális transzformációt a felsőoktatásban.

Hirdetés

Az együttműködés alapján a Microsoft Learn for Educators program keretében a hallgatók és oktatók hozzáférhetnek a Microsoft hivatalos tananyagaihoz és tanúsítványaihoz, amelyek alap- és haladó szintű ismereteket nyújtanak a felhőalapú számítástechnikáról, a mesterséges intelligenciáról, a kiberbiztonságról és az üzleti alkalmazásokról.

A Microsoft AI képelemzési technológiája lehetővé teszi a képek vizuális jellemzőinek kinyerését és értelmezését előre betanított mesterséges intelligencia modellek segítségével. Ez a technológia alapvető fontosságú a GDE dróntechnológiai képzéseiben, ezért a terület kutatására a GDE Mesterséges Intelligencia Tudásközpontot hoz létre. A Tudásközpont a Microsoft által biztosított tananyagra építve és a Microsoft technológiát is felhasználva kutatja a területet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.