Hirdetés
. Hirdetés

Mesterséges intelligenciával működő döntéstámogató rendszer dolgozik a stroke-ellátásban

|

Az automata képértékelő rendszer értékeli, majd a releváns intézményekbe továbbítja a vizsgálati eredményeket.

Hirdetés

Mesterséges intelligencia (MI) alapú központi döntéstámogató rendszer segíti a stroke-ellátást egy európai uniós támogatásnak köszönhetően.

A projekt keretében az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet (OMIII) az elnyert 1,286 milliárd forintos támogatásból egy olyan MI alapú automata képértékelő rendszert vezetett be a betegellátásban, amelynek segítségével a kiépített teleradiológiai rendszer 28 stroke-centrumból fogadja, automatikusan értékeli, majd a releváns intézményekbe továbbítja az akut stroke-betegekről készült képalkotó vizsgálatok képi és feldolgozott numerikus eredményeit.

A fejlesztés célja, hogy a projekt eredményeképpen Magyarországon hozzáférhetővé váljanak olyan új eljárások, módszerek, technológiák, amelyek Magyarországon jelenleg közfinanszírozott ellátásban nem elérhetők.

A rendszer képes integrált módon értékelni a klinikai állapotot, az időfaktorokat és a képalkotó vizsgálatok eredményét, mindez pedig lehetségessé teszi, hogy az optimális terápiáról a lehető leggyorsabban szülessen döntés.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.