Hirdetés
. Hirdetés

Microsoft MI: segítség az autonóm drónok és repülő taxik fejlesztéséhez

|

Ha az autonóm drónok és a repülő taxik sikeresek lesznek, akkor olyan mesterséges intelligenciára lesz szükségük, amely a legkülönbözőbb körülményeket lesz képes kezelni. A Microsoft úgy véli, hogy segíthet ennek a mesterséges intelligenciának a kifejlesztésében.

Hirdetés

A vállalat bemutatta a Project AirSim platformot, amely támogatja a gyártókat az autonóm légi járműveket irányító algoritmusok létrehozásában, betanításában és tesztelésében. Az Azure-alapú technológia segítségével a virtuális járművek másodpercek alatt több millió repülést hajtanak végre részletes szimulációkon keresztül, felmérve, hogy képesek-e kezelni a különböző akadályokat és időjárási körülményeket. Egy dróngyártó gyorsan kiderítheti, hogy gépe kikerüli-e a madarakat, vagy túl sok energiát szív-e ki az akkumulátorból az erős széllel szemben.

A fejlesztők "képzett" AI "építőelemeket" használhatnak a kezdéshez, így nem lesz szükségük hatalmas mennyiségű technikai tudásra. A felhasználók a Bing Maps segítségével egyéni 3D környezeteket hozhatnak létre, de hozzáférhetnek egy kész könyvtárnyi városhoz (például New York és London) és általános helyszínekhez is.

Hirdetés

A Project AirSim jelenleg "korlátozott" előnézetben érhető el, amelyet az Airtonomy és a Bell már használ. A Microsoft tervei szerint a szimulációt fizikai, időjárás és digitális érzékelők másolataival bővítik, beleértve a MathWorks-szel való együttműködés révén az egyéni fizikai modellek bevitelének lehetőségét is. A csapat aktívan együttműködik a kormányokkal és szabványügyi csoportokkal is, és az az elképzelése, hogy az AirSim idővel segíthet az autonóm repülőgépek tanúsításában, szigorú digitális teszteknek alávetve azokat - írja az Engadget.

 kezdeményezés nem foglalkozik az autonóm repülés néhány legnagyobb kihívásával, beleértve a repülőgépek tervezését és a valós körülmények közötti tesztelést. A Microsoft azonban hangsúlyozza, hogy technológiája rugalmas, így felhasználható a szállítódrónoktól kezdve a sűrű városokban közlekedő eVTOL taxikig mindenféle gépkategória fejlesztésében. Ha minden jól megy, a vállalatok több időt tölthetnek majd a repülőgépek telepítésével, és kevesebbet az alapvető funkciók kidolgozásával.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.