Hirdetés
. Hirdetés

Microsoft-támogatást kapott a magyar HTTP Alapítvány

|

A pénzből több száz pedagógus továbbképzése valósulhat meg, akik ennek segítségével sokkal könnyebben és hatékonyabban készíthetik fel a fiatalokat a technológiai világ kihívásaira.

Hirdetés

A mai világban szinte elengedhetetlen a munkaerőpiacon - és alapvetően az életben is - a felhasználói szintű számtógép-ismeret. Fokozottan igaz ez a pedagógusokra, akiknek egyre inkább kiemelt feladata, hogy a fiatalokat megtanítsák tudatosan kezelni a technológia nyújtotta előnyöket és veszélyeket egyaránt. Ebben segít a HTTP Alapítvány, akik idáig 1400 pedagógusnak nyújtottak továbbképzést ilyen téren, és a Microsoft Skills and Employability programjának hála most további 70 ezer dollárt nyertek el ilyen célra. 

Hirdetés

A támogatás segítségével nagyjából további 700 tanár képzését képes megvalósítani az alapítvány, oktatási programjukban olyan témák megismertetését tűzték ki célul, mint az Internet of Things, a web- és alkalmazásfejlesztés, a felhőtechnológiák, a virtualizáció, a hálózati és kiberbiztonsági technológiák, valamint az adatbázis-menedzsment. Emellett ingyenes Microsoft Office Specialist képesítést szerezhet a programban résztvevő informatika tanárok egy része. Sisák Zoltán, a HTTP Alapítvány kuratóriumi elnöke így nyilatkozott a programról:

"Értéket teremtünk, hiszen a digitális tudás egyre nagyobb érték. A tanárok képzése szerintünk az egész ország számára stratégiai fontosságú. A szeptemberben induló ingyenes tanfolyamaink az ország több pontján és online is elérhetők lesznek. Továbbra is kiemelt figyelmet fordítunk a hátrányos helyzetű térségben dolgozó pedagógusok továbbképzésére."

A program hosszú távú célja az, hogy a közoktatásban résztvevőket ellássák naprakész informatikai készségekkel, ennek hála minél többen válasszák a mérnöki, informatikus és természettudományi pályákat. Gazdasági szempontból nagyon fontos, hogy az ilyen tudás birtokában lévő fiatalok a munkaerőpiacra kilépve sokkal könnyebben lesznek képesek elhelyezkedni, hiszen IT-szakemberekre továbbra is nagy szükség van.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.