Hirdetés
. Hirdetés

Miért fontosabbak egyre inkább a microgrid integrátorok?

|

Olyan időszakot élünk, amikor a szélsőséges időjárási események egyre inkább befolyásolják az elektromos hálózatok ellenállóképességét, és különösen nagy hangsúlyt kap a dekarbonizáció.

Hirdetés

A Guidehouse Insights idén először állította össze a legjobb microgrid integrátorok rangsorát, amelyen a Schneider Electric végzett az első helyen. A cég szerint a sikert a kiemelkedő eredményt többek között a nagymértékben testreszabott microgrid szolgáltatásainak, valamint az újonnan bevezetett, közepes méretű kereskedelmi telephelyek számára kifejlesztett, szabványosított EcoStruxure Microgrid Flex megoldáscsomagjának köszönheti. A rangsor készítői értékelték azt is, hogy a Schneider Electric pénzügyi szolgáltatókkal közös vállalkozásokat hozott létre (AlphaStruxure és GreenStruxure), amelyek a tervezés, finanszírozás, építés, üzemeltetés és karbantartás teljes életciklusát végigkísérő, energia mint szolgáltatás (EaaS - Energy as a Service) koncepció piaci bevezetésén dolgoznak.

Hirdetés

A Schneider Electric és partnerei együttesen megbízhatóan képesek egyedi vagy moduláris megoldásokat nyújtani, kihasználva a vállalat microgrid és DER-projektek terén szerzett gazdag tapasztalatát, valamint a megoldások skálázásához szükséges automatizálási technológiákat és tesztelt architektúrákat. Csak Észak-Amerikában a Schneider Electric több mint 350 microgrid rendszert tervezett, épített és tart fenn jelenleg is.

A microgrid egy olyan önálló elektromos hálózat, amely lehetővé teszi, hogy egy vállalkozás a telephelyén termeljen saját villamos energiát, és azt akkor használja, amikor a legnagyobb szükség van rá.

Egy olyan időszakban, amikor a szélsőséges időjárási események egyre inkább befolyásolják az elektromos hálózatok ellenállóképességét, és különösen nagy hangsúlyt kap a dekarbonizáció, a microgridek képesek biztosítani a szükséges rugalmasságot, amivel a felhasználók tiszta, saját termelésű energiához juthatnak hozzá a helyi elosztott energiaforrásokból (DER), mint például a napelemes (PV) rendszerek és energiatároló akkumulátorok.

Azok a vállalkozások, amelyek védekezni akarnak az áramkimaradások és az ingadozó energiaárak jelentette kockázatok ellen, a microgrid-integrátoroktól várhatnak segítséget. Az ő támogatásukkal könnyebben tudnak microgrid eszközöket telepíteni, illetve biztosítják a működésük ellenőrzéséhez és optimalizálásához szükséges technológiákat is. Az üzleti és kormányzati szektor microgrid beruházásai egyaránt fontosak az épületek fenntartható energia- és DER-igényeinek kiszolgálásához, ezért jelentősek az olyan kezdeményezések, mint például a Biden-kormányzat által a közelmúltban a környezetbarát szövetségi épületek megvalósítására létrehozott közel 1 milliárd dolláros alap.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.