Hirdetés
. Hirdetés

Oroszország komoly figyelmeztetést adott ki a metaverzumra

|

A hatóságok aggodalmukat fejezték ki a drogkereskedelem és a VR fizikai világra gyakorolt hatása miatt.

Hirdetés

Az oroszországi szabályozó hatóságok a virtuális valóságra (VR) vonatkozó új korlátozások lehetőségét vizsgálják, mondván, aggódnak amiatt, hogy az illegális tevékenységeket tesz lehetővé, ugyanakkor elismerik, hogy új lehetőségeket kínál az emberi interakciókra is.

A Roszkomnadzor, a tömegmédia felügyeletéért felelős szövetségi ügynökség tudományos-műszaki központja szerdán jelentést tett közzé, amelyben értékeli a VR-terek potenciális kockázatait és lehetőségeit, ahol az emberek országhatárokon átívelő interakcióra képesek.

Hirdetés

A tudományos-fantasztikus irodalomból származó "metaverse" kifejezés az emberi társadalmi kapcsolatokra összpontosító 3D-s virtuális világokra utal, és egyre inkább a technológiai cégek, köztük a nemrég Meta névre átkeresztelt amerikai Facebook középpontjába került.

A jelentés szerint a metaverzum alkalmas lehet a kriptopénzben lebonyolított illegális tranzakciók végrehajtására, beleértve a különböző országok állampolgárai közötti kereskedelmet, amely sértheti a vám- és pénzügyi szabályokat. A szerzők azt állítják, hogy a virtuális terek alkalmasak lennének a kábítószer-kereskedelemre vagy más tiltott anyagok kereskedelmére.

A jelentés aggodalmakat fogalmaz meg a virtuális interakcióknak az emberi viselkedésre gyakorolt következményeivel kapcsolatban is. A szerzők azt írják: "A metaverzumban való elhelyezkedés miatti észlelés átalakulása jelentős kulturális hatással lesz a társadalomra, és megváltoztatja a társadalmi viselkedést, beleértve az erkölcsi és etikai normák jelentőségének csökkenését a virtuális avatár használata miatt". Figyelmeztetnek arra, hogy ez különösen a gyerekeket érintheti, "a legsebezhetőbb csoportot az új metaverzumban".

A jelentés a virtuális valóság potenciális kockázatainak felmérése mellett áttekintést nyújt a benne rejlő lehetőségekről is, beleértve az új piacok növekedését, például a videojátékok és az online szórakozási formák iránti megnövekedett keresletet. A szerzők azt is állítják, hogy a megnövekedett online élet a politikai tevékenység új formáit tette lehetővé, és utalnak Greta Thunberg aktivistára, aki online profilját felhasználva hívta fel a figyelmet az éghajlatváltozás veszélyeire.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.