Hirdetés
. Hirdetés

Saját fejlesztésű komplex fulfillment és csomaglogisztikai megoldással digitalizál a Magyar Posta

|

Ügyfélközpontú, digitális és 21. századi posta építése a cél.

Hirdetés

Magyarországon egyedülálló, robotizált és automatizált, komplex raktárlogisztikai szolgáltatást indított a Magyar Posta Zrt. a Fóti Logisztikai Központjában. A Magyar Posta az általa nyújtott komplex szolgáltatással az áruk raktározásától a csomagok megrendelők felé történő kézbesítéséig minden feladatot képes ellátni, a folyamat digitális és automatizált működését a tervek szerint a kiszámíthatóság és a megbízhatóság jellemzi.

A Magyar Posta versenyképességének egyik fő iránya az innovációban és a digitalizációban van, ugyanakkor továbbra is elvárás a postától, hogy az ország minden egyes pontján a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatást nyújtsa. A vállalat fejlődéséhez, növekedéséhez és sikeréhez újra kell gondolni az egyes üzletágak működését, ki kell aknázni a fejlődési lehetőségeket és versenyképessé kell tenni a szolgáltatásokat. A cél továbbra is egy fenntarthatóan működő nemzeti vállalat létrehozása, amely hosszú távon is versenyképes és hatékony tud lenni.

Az új, SMART by MPL olyan teljes körű raktárlogisztikai szolgáltatás, amely során az ügyfelek gyorsabban, egyszerűbben, kiszámíthatóbban és követhetően intézhetik csomagküldéseiket. A teljes automatizáltságnak köszönhetően a küldemények eljuttatása a feladótól a címzettig akár a megrendelés napján megtörténhet.

Hirdetés

A fejlesztés egy újabb mérföldkő a társaság életében, a Magyar Posta a komplex fulfillment és csomaglogisztikai szolgáltatást egy személyben végzi a raktározás első lépésétől egészen addig, míg az adott webshop eljuttatja a küldeményt a címzettekhez.

Az informatikai rendszer saját fejlesztés, a szolgáltatás elsősorban a gyorsan pörgő kis és normál dobozos webáruházak számára jó, de nagyobb cégek, bankok, biztosítók és telekommunikációs vállalatok számára is megfelelő lehet.

A Magyar Posta célja, hogy az egyetemes postai szolgáltatás mellett a hazai fulfillment piacon is meghatározó részesedéssel rendelkezzen. A tervek szerint ez a szegmens, ez a szolgáltatás alkalmas arra, hogy a vállalat nemzetközi jelenlétét is megalapozza.

A társaság fóti központjában végrehajtott beruházás során létrejött egy 800 négyzetméteres automatizált tároló és egy ehhez kapcsolódó 1200 négyzetméteres külső tárolórész. A robotok a nap 24 órájában, 3000 automatizált ládahely és a 240 raklaphely között teljesítenek szolgálatot, amelyek együttesen 240 tonna terméket képesek befogadni. Ennek köszönhetően a központ képes lesz már induláskor naponta akár ezer üzleti csomag kezelésére is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.