Hirdetés
. Hirdetés

Támogatásból fejlesztette a naperőmű-felügyeleti rendszer prototípusát a Deák Delta

|

A hardver- és szoftverkomponensekből álló megoldás biztosítja az erőmű online monitorozását is.

Hirdetés

Több mint 200 millió forint támogatásból fejlesztett naperőmű-felügyeleti rendszer prototípust a kábelgyártással, kohászattal, megújuló energiával és gépgyártással foglalkozó Deák Delta Kft. A vállalat a 363 millió forint összértékű fejlesztéshez 206 millió forint támogatást kapott a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap (NKFI) programban.

A projekt kivitelezése során kifejlesztettek egy hardver- és szoftverkomponensekből álló, és készterméknek tekinthető naperőmű-felügyeleti rendszert, amely egyszerűen telepíthető a naperőművekben, és biztosítja az erőmű online monitorozását is.

A napelemekre csatlakoztatott elektronika által mért és megküldött adatokat az új online szoftver-szolgáltatás grafikusan megjeleníti, így a felhasználó számára érthető és követhető módon pontos hibajelzést ad a parkban felszerelt bármelyik napelem működési meghibásodásáról. A szolgáltatáshoz böngészővel, weblapként és mobil alkalmazáson keresztül is hozzá lehet férni.

Hirdetés

Terveik szerint a felügyeleti rendszert többféle módon vezetik be a piacra: az egyik megoldásban a teljes rendszert értékesítik a felhasználóknak, szereléssel és beüzemeléssel együtt, a másik megoldásban a szerelési munkát a megrendelőre bízzák, helyszíni művezetést vállalva, és kidolgoztak egy változatot a naperőmű-felügyeleti rendszer bérbeadására is. Kiemelték: a már elkészült mintapéldány a kisteleki 500 kilowattos Deák Solar naperőműnél működik.

Mint ismeretes, a Deák Delta Kft. a fejlesztés megvalósulásával a napelemes kiserőművek komplex karbantartását és üzemeltetését egy új, innovatív, jelentős piaci előnnyel járó szolgáltatással tudja kiegészíteni. Mivel várhatóan Európában tovább növekszik a napenergia szerepe az energiatermelésben, a projekt során kifejlesztett termék hosszú távon is fenntartható lesz.

A Deák Delta Kft. 1997-ben alakult ipari, kereskedelmi és szolgáltató vállalkozásként. Központjuk Dél-Magyarországon, Mártély községben található, telephelyeik Kisteleken, Hódmezővásárhelyen, Szegeden és Miskolcon üzemelnek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.