Hirdetés
. Hirdetés

Új piacot nyitott a Dyson - érkezik a háztartási feladatok elvégzésére képes robot

|

A vállalat céljai megvalósítása érdekében a világ legjobb robot szakembereit is keresi.

Hirdetés

Május 25-én, a világ első számú, robotikával és automatizálással foglalkozó konferenciáján, a Philadelphiában megrendezett Nemzetközi Robotikai és Automatizálási Konferencián (ICRA) egy kisfilm erejéig exkluzív betekintést engedett laboratóriumainak kulisszái mögé a Dyson. Ennek két oka is volt: az egyik, hogy ezzel kvázi bemutatták az eddig robotporszívókat tervező vállalat újabb törekvéseit, milyen úton jár a háztartási robotika jövőjével kapcsolatban. Másrészt szakember-csalogató célokat is szolgált, hiszen egyre gyorsabban folyik a fejlesztése egy olyan eszköznek, mely háztartási és más feladatok elvégzésére is képes lesz.

A közösségi médiában is közzétett filmen a Dyson által tervezett robotkezek - túllépve a porszívókon - különböző tárgyakat fogtak meg, nem is akár hol: az Egyesült Királyság legnagyobb robotikai kutatóközpontját építik a hullavingtoni repülőtéren, ami arra invitálja a robotikai mérnököket, hogy csatlakozzanak a Dysonhoz. A Wiltshire-i Hullavington Airfieldben zajló titkos kutatás-fejlesztési munkát a Dyson főmérnöke, Jake Dyson vezeti.

Innen már egyértelmű, hogy a robotika áll a Dyson ötéves, 2,75 milliárd font értékű, új technológiákba és létesítményekbe történő beruházási tervének középpontjában. Idén világszerte több mint 2000 ember csatlakozott a technológiai vállalathoz, akiknek 50%-a mérnök, tudós és programozó.

A Dyson félúton jár történetének legnagyobb mérnök toborzási akciójában is. Idén 2000 ember csatlakozott a technológiai vállalathoz, akiknek 50%-a mérnök, tudós és programozó. A vállalat újabb szintre emeli robotikai ambícióit: 250 robotikai mérnököt toboroz olyan különböző szakterületeken, mint a számítógépes látás, a gépi tanulás, az érzékelők vagy éppen a mechatronika, a következő öt évben pedig további 700 robotikai mérnököt kíván felvenni. A cél, hogy az Egyesült Királyság legnagyobb, legfejlettebb robotikai központja jöhessen létre, ahonnan az évtized végére a jövő technológiája a háztartásokba is eljuthat.

Az újonnan felvett munkatársak a Wiltshire-i Hullavington repülőtéren, az Imperial College-ban működő Dyson Robotics Lab közelében lévő új londoni laboratóriumban, valamint Szingapúrban, a Dyson globális központjában fognak dolgozni. Az elmúlt hat hónapban a Dyson titokban átalakította a Hullavington Repülőtér egyik fő repülőgép-hangárját, felkészülve a 250 robot szakértő beköltözésére. Ez a legújabb robotikai fejlesztés a vállalat 2,75 milliárd fontos, új technológiákba, termékekbe és létesítményekbe történő beruházási tervének következő lépése, amelyből 600 millió fontot idén költenek el.

Jake Dyson, a vállalat főmérnöke elmondta: "Az első robotokkal foglalkozó szakember 20 éve csatlakozott a Dysonhoz, és csak ebben az évben további 250 főt keresünk a csapatunkba. Ezzel megtettük tétjeinket a jövő robottechnológiájára, amely a Dyson egészében - ideértve a mechatronika, a látórendszerek, a gépi tanulás és az energiatárolás területét is - a kutatások ösztönzője lesz. Most arra van szükségünk, hogy a legjobbak csatlakozzanak hozzánk erre a feladatra".

Eddig a Dyson robotjai a padlóporszívók voltak - az elsőt, a DC06-ot 20 évvel ezelőtt tervezték. A környezet manipulációja, a robottanulás, a vizuális érzékelés és az engedelmes vezérlés terén végzett új kutatásokba bepillantást engedő film a Dyson legújabb "nagy dobásába"- ami egy hosszú út első lépése is - enged bepillantást a világnak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.