Hirdetés
. Hirdetés

Új projekt szakképzési digitális tananyag fejlesztésére

|

Elsősorban azokra az ágazatokra koncentrálnak, amelyekben alacsony tanulólétszámmal oktatnak, de az adott szakma munkaerő-piaci relevanciája meghatározó.

Hirdetés

Új projekt indul a szakképzési digitális tananyag fejlesztésére - közölte a Nemzeti Szakképzési és Felnőtképzési Hivatal (NSZFH), miután sikeresen pályázott a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz keretében meghirdetett "Szakképzési digitális tananyagfejlesztés" felhíváson.

A tájékoztatás szerint a kiemelt projektet 19,937 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás felhasználásával európai uniós és hazai forrásból finanszírozzák.

A kiemelt projekt célja, hogy munkaerőpiaci szempontból fontos ágazatokban digitális tananyagokot fejlesszenek, és ezeket a szakképző intézményben oktatóknak és tanulóknak elérhetővé tegyék. Elsősorban azokra az ágazatokra koncentrálnak, amelyekben alacsony tanulólétszámmal oktatnak, de az adott szakma munkaerő-piaci relevanciája meghatározó.

Hirdetés

A projekt konzorciumi formában valósul meg, amelyet a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal vezet, partnerei az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. (IKK), és a Digitális Kormányzati Fejlesztés és Projektmenedzsment Kft. (DKF).

A projekt kivitelezése során minimum 75 tananyagot dolgoznak ki, továbbá beszerzik és bevezetik a szakképzés egészét kiszolgáló tananyagszerkesztő rendszert, amely új digitális oktatási funkciókkal támogatja a szakképzés oktatási tevékenységét - közölte az NSZFH.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.