Hirdetés
. Hirdetés

Újabb bankok csatlakoznak az európai azonnali fizetési pilothoz

|

Az Európai Fizetési Kezdeményezés (EPI) közölte, hogy a Currence iDEAL holland fizetési rendszer, valamint az iDEAL-t kiszolgáló, luxemburgi székhelyű PQI fizetési megoldásokat kínáló cég megvásárlását tervezi.

Hirdetés

Az EPI közölte, hogy a Belfius, a DZ Bank, az ABN Amro és a Rabobank csatlakozott a meglévő támogatókhoz, amelyek között a BNP Paribas, a BPCE, a Credit Agricole, a Deutsche Bank és a Societe Generale is szerepel.

"Egy új, skálázható platformot fejlesztünk ki, amely hatékony, korszerű technológiával a lehető legjobban kielégíti az európai fogyasztók és kereskedők modern és fejlődő fizetési igényeit" - mondta Martina Weimert, az EPI vállalat vezérigazgatója a Reuters szerint.

Az EPI ambiciózus célja, hogy a Visa és a Mastercard domináns, határokon átnyúló kártyás fizetési rendszerek európai alternatíváját hozza létre. Tavaly kezdte volna meg működését, de a tagbankok felének kilépése után a kezdeményezés összeomlott.

Hirdetés

Az EPI ezután közpénzért folyamodott, mivel a bankok nem voltak hajlandóak a szükséges pénzösszeget előteremteni. Elsősorban a digitális pénztárca kifejlesztésére összpontosított egy egységes márka létrehozásával, amely az európai országok közötti azonnali, számláról számlára történő fizetéseket tesz lehetővé.

A pénztárca az első felhasználók számára kísérleti fázisban 2023 végére indul el Franciaországban és Németországban, a szélesebb körű piaci bevezetés pedig 2024 elején már Belgiumot is magában foglalja. "Ezek a piacok együttesen az euróövezetben a nem készpénzes fizetések több mint felét teszik ki. A projekt kiterjesztése más európai országokra is meg fog történni" - közölte az EPI.

Az online és a mobilos vásárlási fizetések a későbbiekben, valamint az előfizetési részletfizetések és az olyan szolgáltatások, mint a "most vásárolj, fizess később", idővel hozzáadódnak a portfólióhoz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.